Διδακτική επίσκεψη στη Μεσογειακή Μικροζυθοποιία Κρήτης «LYRA», στο Καστέλι Κισσάμου

Γράφει ο Γιώργος Μέμα,

IMG_20230323_103128Οι μαθητές των Τομέων Οικονομίας και Γεωπονίας Β και Γ τάξης και μαθητές της Α τάξης επισκέφθηκαν την μικρή Ζυθοποιία LYRA που βρίσκεται στο Καστέλι Κισσάμου.

Η Μεσογειακή Μικροζυθοποιία Κρήτης -δημιουργία του κου. Χάρη Μαραγκουδάκη- στεγάζεται σε έναν μικρό κολπίσκο, στο Καστέλι Κισάμου Χανίων, στεγάζεται την οποία δημιούργησε ο Χάρης Μαραγκουδάκης.  Εδώ παρασκευάζεται καθημερινά η μπύρα LYRA σε περιορισμένες ποσότητες, με άφθονο μεράκι και πάθος από τον ίδιο.

Σε έναν προσεγμένο, ζεστό και φιλόξενο χώρο καταφθάνουν οι πρώτες ύλες που συλλέγονται απο Έλληνες παραγωγούς: Βύνη κριθαριού, επιλεγμένοι λυκίσκοι και υψηλής ποιότητας μαγιά. Η μπύρα “LYRA” παράγεται με ιδιαίτερη έμφαση στην καθαριότητα και στην ευλαβική διατήρηση της διαδικασίας, με σύγχρονα μηχανήματα παραγωγής και εμφιάλωσης, ακολουθώντας πιστά όλες τις διαδικασίες αλλά και νόμιμες προδιαγραφές.

Η μπύρα από μικροζυθοποιίες όπως είναι η LYRA, απευθύνεται στον άνθρωπο που θέλει να δοκιμάσει κάτι άλλο, ποιοτικό και διαφορετικό από το συνηθισμένο. Η Μεσογειακή Μικροζυθοποιία Κρήτης έχει σαν στόχο να δημιουργήσουμε την ανάγκη για ποιοτική Ελληνική μπύρα ξεκινώντας παράλληλα μία ιστορία που φιλοδοξεί να γίνει παράδοση.

Κατά την διδακτική επίσκεψη οι μαθητές είδαν πως γίνεται η παραγωγή και έμαθαν την ιστορία της επιχείρησης, πως δημιουργήθηκε η ιδέα και πως υλοποιήθηκε. Στόχος της διδακτικής επίσκεψης ήταν να συνδέσουν τα μαθήματα του σχολείου με την τοπική αγορά εργασίας, με τις δυνατότητες που υπάρχουν για επαγγελματική εξέλιξη και να δουν στην πράξη πως όλα είναι δυνατόν να γίνουν.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ζυθοποιία LYRA μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σχολιάστε

Top