Παλαιοχωρίτικο καρναβάλι 2023!

Γράφει ο Γιάννης Μπελιβανάκης,

Παλαιοχωρήτικο Καρναβάλι

Παλαιοχωρίτικο Καρναβάλι

Το Παλαιοχωρίτικο καρναβάλι ξεκίνησε από μια ομάδα γυναικών πριν από 25 χρόνια σε μια προσπάθεια να οργανώσουν και να συντονίσουν όλες τις παρέες από την Παλαιόχωρα και την γύρω περιοχή ώστε να γιορτάσουν την περίοδο του καρναβαλιού. Μέσα από πολύ κέφι και όρεξη με σύμμαχο τη φαντασία έκαναν αυτήν την πρωτοβουλία πράξη η οποία υποστηρίχτηκε από την τοπική κοινωνία. Οι γυναίκες αυτές έθεσαν τις βάσεις και το Παλαιοχωρίτικο καρναβάλι όπου με τα χρόνια έγινε θεσμός ο οποίο γιορτάζεται κάθε χρόνο ως μέρος των καρναβαλικών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στην Παλαιόχωρα μέσα από την μεγάλη προσφορά των εθελοντών του.

Το άνοιγμα του Τριωδίου σηματοδοτεί το μασκέ πάρτι, ο χορός του γαϊτανακίου και το τσίκνισμα την Τσικνοπέμπτη μας κρατάει «θερμούς» ενώ το τριήμερο της Τυρινής οι εκδηλώσεις κορυφώνονται και με το θερμόμετρο της διασκέδασης να φτάνει στα ύψη! Μικροί και μεγάλοι από το νηπιαγωγείο ως και την τρίτη ηλικία,όλοι συμμετέχουν στη μεγάλη παρέλαση του Σαββάτου. Μια παρέλαση τεσσάρων ωρών με χιλιάδες καρναβαλιστές ,γεμάτη χιούμορ φαντασία αλλά και εκπλήξεις. Η διασκέδαση όμως και το κέφι δεν σταματούν εδώ. Συνεχίζονται την Κυριακή με το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στο λιμάνι της Παλαιόχωρας, ενώ την Καθαρή Δευτέρα το πέταγμα του χαρταετού και το κέρασμα με σαρακοστιανά στη παράλια Γραμμένο της Κουντούρας ολοκληρώνει «νόστιμα» το εορταστικό τριήμερο. Ένα τριήμερο που αξίζει όλοι να ζήσουμε από κοντά μιας και δίνει την ευκαιρία να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινότητα αλλά και να απολαύσουμε τον συνδυασμό της ξέφρενης διασκέδασης και της εγκάρδιας φιλοξενίας που προσφέρει σ όλους ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου και η Καρναβαλική Επιτροπή που αποτελείται από εθελοντές δημότες.

Φέτος θα πραγματοποιηθεί το Παλαιοχωρίτικο Καρναβάλι για 30 η φορά!

Το πρόγραμμα του Παλαιοχωρίτικου Καρναβαλιού για φέτος.

Παλαιοχωρίτικο Καρναβάλι, Φεβρουάριος 2023

Παλαιοχωρίτικο Καρναβάλι, Φεβρουάριος 2023

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του καρναβαλιού, στο Facebook.

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο ένα βίντεο τι έγινε στο Παλαιοχωρίτικο Καρναβάλι το 2016!

Ξεφάντωμα στο Παλαιοχωρίτικο Καρναβάλι

Θα θέλαμε μέσα από τη σχολική εφημερίδα του ΕΠΑ.Λ. Καντάνου να προσκαλέσουμε όλο το κόσμο να έρθει, να χορέψει, να γλεντήσει και να συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις του Παλαιοχωρίτικου Καρναβαλιού!

Πηγή: palaiochora.com

 

Σχολιάστε

Top