Διαχείριση του άγχους κατά την περίοδο των εξετάσεων

Γράφει η Χριστίνα Κοντεκάκη,

διαχείριση άγχουςΤην Τετάρτη 17/05 μαθητές και μαθήτριες  του σχολείου μαζί με καθηγητές παρακολούθησαν διαδικτυακή συζήτηση με τον μέντορα κο. Γκαρέλια-Οικονόμου, ψυχολόγο γύρω από το θέμα της διαχείρισης άγχους κατά την περίοδο των προαγωγικών, απολυτήριων και πανελλαδικών εξετάσεων. Η συζήτηση οργανώθηκε από τον Οργανισμό »The Tipping Point» και το σχολείο.

Ο κος. Γκαρέλια-Οικονόμου μας ενημέρωσε για το τι είναι το άγχος, τι συμπτώματα προκαλεί και με ποιους τρόπους μπορούμε να το διαχειριστούμε όχι μόνο κατά την περίοδο των εξετάσεων αλλά και σε διάφορες δύσκολες φάσεις τις ζωής μας. Ένας καλός, ολοκληρωμένος ύπνος, μια ισορροπημένη διατροφή και ένα οργανωμένο πρόγραμμα διαβάσματος με ενδιάμεσα διαλείμματα αποφόρτισης κατά την περίοδο των εξετάσεων είναι αυτοί οι παράγοντες με τους οποίους μπορούμε να καταπολεμήσουμε το άγχος. Οι τεχνικές αντιμετώπισης είναι σχετικά απλές και σχετίζονται κυρίως με την αναπνοή, την σκέψη και την απλή άθληση, οι οποίες μπορούν να γίνονται σε καθημερινή φάση. Το άγχος είναι ένα συναίσθημα που μπορούμε να το ελέγξουμε με απλούς καθημερινούς τρόπους. Ωστόσο εάν η διαχείρισή του καταστεί ανέφικτη τότε είναι καλό να επισκεφτούμε έναν ψυχολόγο ή ψυχίατρο και να ζητήσουμε τη βοήθειά τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστούμε τον Οργανισμό »The Tipping Point» και τον κο. Γκαρέλια-Οικονόμου γι” αυτήν την πολύ εποικοδομητική και πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από την διαχείριση του άγχους.

 

 

Σχολιάστε

Top