Τα οφέλη της πετοσφαίρισης!

Γράφουν οι μαθήτριες της Β” Γυμνασίου, Μαλάμογλου Άρτεμη και  Μυταρά Σταυρούλα

      Από παιδί θυμάσαι να σου δίνουν μια μπάλα για να την πετάξεις. Εσύ ή θα την κλοτσούσες, ή θα την χτυπούσες με τα χεριά σου! Σε περίπτωση που συνέβαινε συχνότερα το δεύτερο, έχεις σκεφτεί μήπως αυτό σήμαινε από τότε κάτι για τα αθλητικά σου ενδιαφέροντα;

   Το βόλεϊ είναι από τα αγαπημένα αθλήματα μικρών και μεγάλων! Κι αυτό σημαίνει ότι, εκτός από το ομαδικό πνεύμα που καλλιεργείται – όπως σε όλα τα  ομαδικά αθλήματα -, σε κάνει να νιώθεις τη λαχτάρα είτε να «σώσεις» τη μπάλα είτε να επιτεθείς με ένα θεαματικό  άλμα που θα δώσει πόντους στην ομάδα σου!

      Αρχικά, βελτιώνει το νοητικό σου επίπεδο, αφού ο χρόνος για να σκεφτείς πώς θα αντιδράσεις στη θέα της μπάλας που έρχεται κατά πάνω σου, είναι μόλις κλάσματα δευτερόλεπτου! Και όπως καταλαβαίνεις, αυτά τα κλάσματα παίζουν βασικό ρολό στη διαμόρφωση του παιχνιδιού.

   Παράλληλα, θα δεις εντυπωσιακά αποτελέσματα στον συντονισμό ματιών – χεριών. Ναι, πέρα από την εγρήγορση στην όποια βρίσκεται ο εγκέφαλος, σε παρόμοια κατάσταση λειτουργούν και τα αντανακλαστικά σου. Κάτι που σίγουρα θα σε βοηθήσει και εκτός γηπέδου! Άλλωστε, ένα αρχαίο ρητό αναφέρει «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και δεν βγήκε τυχαία!

     Σίγουρα, έχεις δει πόσο τέλεια γυμνασμένο κι ευλύγιστο σώμα έχουν οι παίκτες και οι παίκτριες του βόλεϊ. Είναι μοναδικό στην αερόβια και στην αναερόβια γυμναστική, γιατί απαιτείται συνολική συμμέτοχη του σώματος. Τα χέρια χτυπούν τη μπάλα, τα πόδια τρέχουν για να την αποκρούσουν ή να πραγματοποιήσουν ένα ψηλό άλμα, ενώ ο κορμός βοηθά όλο το σώμα να πετύχει συγκεκριμένα χτυπήματα. Αυτό σημαίνει συνολική ενδυνάμωση των μυών. Μάθε, επίσης, ότι για να «βγάλεις» μια σωστή άμυνα, χρειάζονται χαμηλά πόδια έως και βαθύ κάθισμα, με τα όποια διαμορφώνονται καλοσχηματισμένοι γλουτοί!

    Το σημαντικότερο, είναι από τα πιο ασφαλή αθλήματα! Εκτός από κάποιους πιθανούς κι αναμενόμενους μικροτραυματισμούς στα δάχτυλα και κάποια «τραβήγματα» στους ώμους, δεν έρχεσαι σε σωματική επαφή με τους αντιπάλους, αφού στη μέση βρίσκεται το δίχτυ. Ακόμα, παίζεται σε ομαλό έδαφος, γεγονός που σημαίνει λιγότερους κραδασμούς στο πέλμα.

      Αν δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμα, δεν έχεις παρά να ξεκινήσεις! Η ανακάλυψη της ομορφιάς του συγκεκριμένου αθλήματος είναι συναρπαστική και σίγουρα με την πάροδο του χρόνου θα πετύχεις τα επιθυμητά αποτέλεσμα, νοητικά και σωματικά.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΛΕΙ

Σχολιάστε

Top