Τι σημαίνουν για όλους εμάς τα Χριστούγεννα;

  γράφουν οι μαθητές της Β” Γ υμνασίου Πυρετζή Σοφία και Παπαδόπουλος Κώστας 

      christmasfireplaceΧριστούγεννα!!! Μια λέξη τόσο μικρή μα και τόσο μεγάλη ταυτόχρονα. Όταν την ακούμε πάντα μας έρχονται στο μυαλό όμορφες αναμνήσεις. Κάλαντα, δώρα και γλυκά. Υποθέτω πως μιλώντας για τα   Χριστούγεννα θα προσπαθούσα να δώσω στις λέξεις μου εικόνες γεμάτες λάμψη. Αλλά τελικά αυτό είναι το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων ή είναι κάτι πιο βαθύ;

       Είναι ένα δεκαπενθήμερο σχολικών διακοπών που μπορούμε να σκεφτούμε. Να σκεφτούμε τι μπορούμε να αλλάξουμε, όπως τα ελαττώματα μας  αλλά και πως μπορούμε να διορθώσουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους. Γιατί πάνω από όλα  γιορτές σημαίνει να έχεις καλή παρέα, γιατί χωρίς αυτήν οι γιορτές δεν έχουν σημασία. Η καλύτερη ανταμοιβή είναι όταν αυτός που δίνεις ένα δώρο, σου σκάει το πιο όμορφο χαμόγελο του.Χριστούγεννα είναι οι κουβέντες των αγαπημένων μας, όταν καθόμαστε και τρώμε στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, οι ζεστές αγκαλιές και τα φιλιά της οικογένειας μας και των φίλων μας. Είναι η μαγεία των Χριστουγέννων!!!
Υπάρχει όμως δυστυχώς και η άλλη πλευρά των Χριστουγέννων. Αυτή που τα φωτάκια δεν λάμπουν και τα πρόσωπα σταματούν να χαμογελάνε γιατί είναι σκεπτικά. Στεναχωριέμαι στην ιδέα ότι κάποιοι γύρω μας δεν έχουν όσα έχουμε εμείς. Στεναχωριέμαι που δεν κάνω αρκετά για να τους βοηθήσω για να δούνε τα Χριστούγεννα σαν μέρες αγάπης.Αυτά τις γιορτές ας αποφασίσουμε και εμείς να γίνουμε  πιο συνειδητοποιημένοι και ευαισθητοποιημένοι για να κάνουμε περισσότερους χαρούμενους.Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε.

 

One comment on “Τι σημαίνουν για όλους εμάς τα Χριστούγεννα;

  1. Ο/Η μαρια-περσα λέει:

    Τους πατατε ολους με διοφορα !!

Σχολιάστε

Top