Oι ιδιότητες της μουσικής

γράφουν οι μαθήτριες της Γ” Γυμνασίου, Πούλιου Κατερίνα και Πολυζοπούλου Έλενα

    C-FdP80U0AEybMOΗ μουσική είναι μια μορφή τέχνης που στηρίζεται στην οργάνωση ήχων και το όνομά της προέρχεται από τις εννέα Μούσες της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Ο κάθε άνθρωπος ακούει διαφορετικό είδος μουσικής ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του.

    Πολλές φορές όταν δεν είμαστε καλά ψυχολογικά και ακούσουμε μουσική μπορεί να αισθανθούμε πολύ καλύτερα. Σύμφωνα με έρευνες ψυχολόγων η μουσική θεωρείται τρόπος ψυχικής εκτόνωσης καθώς εκφράζει τα συναισθήματα μας. Μας προσφέρει χαλάρωση, ενέργεια και μπορεί να μας προκαλέσει έντονα συναισθήματα. Έχει την ικανότητα να μας φτιάχνει την διάθεση, να μας κάνει να «ονειρευόμαστε» και να μας θυμίζει διάφορες αναμνήσεις της ζωής μας. Έτσι η μουσική παύει να είναι μόνο τρόπος διασκέδασης και αποκτά και θεραπευτικές ιδιότητες.

    Η μουσική μας βοηθά πολύ ψυχικά αλλά και σωματικά. Μερικές από τις ιδιότητες τις είναι ότι: μας βοηθά να ξεφύγουμε από τα προβλήματά μας, μας βοηθά στο να συγκεντρωνόμαστε καλύτερα, μας βοηθά στην σωματική άσκηση και επίσης υπάρχει και η μουσικοθεραπεία.Η μουσική επίσης βοηθά και τους ίδιους τους τραγουδιστές ή συνθέτες. Τους βοηθά από το να ξεπερνάνε κάποιες δύσκολες περιόδους σχετικά με την δουλειά τους. Επίσης τους δίνει δύναμη στο να συνεχίσουν ότι κάνουν και να συγκεντρώνονται ποιο εύκολα.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top