Μήπως να αγόραζες έναν σκύλο;

    Γράφουν οι μαθήτριες της Β Γυμνασίου Καλλιόπη Αρβανιτίδου, Φωτεινή Θεοδούλου

   Στις μέρες μας οι άνθρωποι είναι πολύ απομονωμένοι από τους υπόλοιπους ανθρώπους εξαιτίας της έλλειψης χρόνου και της υπέρμετρης χρήσης του διαδικτύου. Αλλά  από την άλλη πλευρά υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι αφιερώνουν πολύ χρόνο στα κατοικίδια τους ,όπως τους σκύλους. Βέβαια, οι σκύλοι δεν είναι και ένα από τα πιο εύκολα κατοικίδια ,όμως δεν χαρακτηρίζονται τυχαία ως οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου.

   antrwpoi-skuloiΠρώτα από όλα οι σκύλοι μπορούν να μας βοηθήσουν στην καταπολέμηση διάφορων προβλημάτων. Κάποια από αυτά είναι η μείωση του στρες. Αρκούν μόλις μερικά λεπτά με έναν σκύλο για να αισθανθείς  λιγότερο άγχος και λιγότερη στεναχώρια .Οι σκύλοι  βοηθούν στην ρύθμιση της πίεσης, δηλαδή ένα κατοικίδιο ευτυχισμένο μπορεί να ρυθμίσει την πίεση σε άτομα που πάσχουν από υπέρταση. Επίσης, ο σκύλος μπορεί να καταπολεμήσει τη βαριά κατάθλιψη. Οι ψυχολόγοι κάνανε μια έρευνα σχετικά με αυτό και ανακάλυψαν η επαφή με τα ζώα  είναι μια πολύ καλή θεραπεία σχετικά με την κατάθλιψη. Ακόμη, βοηθάει στην καλύτερη  κατάσταση του σώματος ,για παράδειγμα μπορείς με μια καθημερινή βόλτα  με τον σκύλο σου να γυμναστείς .Μπορείς να παίξεις παιχνίδια μαζί του ή να πας για τρέξιμο . Συνοψίζοντας το να έχεις έναν σκύλο είναι πολύ ωφέλιμο  για την ψυχική και σωματική σου υγεία.

       Το αρνητικό στους σκύλους και γενικότερα στα κατοικίδια είναι η φροντίδα. Ένα βασικό μειονέκτημα είναι οι καταστροφές που μπορεί να προκαλέσει ένα σκυλί, παραδείγματος χάρη  μπορεί να σου καταστρέψει τα έπιπλα, αλλά και τα παπούτσια. Επίσης, άλλο ένα κακό που έχουν τα κατοικίδια είναι τα πολλά έξοδα αφού χρειάζονται τις τροφές τους, τα φάρμακά τους και τα σαμπουάν τους. Τέλος, το κυριότερο είναι πως όταν ζεις σε μια πολυκατοικία μπορεί να σου παρουσιαστούν πολλά προβλήματα με τους γείτονες επειδή τα σκυλιά  δημιουργούν μια αναστάτωση  με τις κινήσεις τους.

      Όπως παρατηρήσαμε παραπάνω ένας σκύλος μπορεί να κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη.Αλλά κάποιες φορές μπορεί να σε κουράσει ή να σου δημιουργήσει προβλήματα.Γι” αυτό σκέψου ώριμα αν μπορείς να αναλάβεις τη φροντίδα του και μετά κάνε τον τον καλύτερό σου φίλο!

Σχολιάστε

Top