Οικονομική κρίση

γράφει η μαθήτρια της Β” τάξης Παύλου Πέρσα

   Στις μέρες μας με τα προβλήματα που πλήττουν τη χώρα μας έχουν άμεση επίδραση στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Προβλήματα όπως ο ρατσισμός και η οικονομική κρίση προκαλούν την καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων των ανθρώπων. Δεν είναι λίγες οι φορές που μαθαίνουμε από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και διαβάζουμε στις εφημερίδες για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων σε διάφορες χώρες. Κρίνεται, λοιπόν, αναγκαία η αναφορά σε φαινόμενα παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

   Λίγοι θα διαφωνήσουν με την άποψη πως η οικονομία μιας χώρας αποτελεί βασική αιτία για την καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων των ανθρώπων. Η οικονομική εξαθλίωση μιας χώρας επηρεάζει κατά μεγάλο ποσοστό τους πολίτες. Η οικονομική αθλιότητα οδηγεί στην ανεργία και τη δυσκολία επιβίωσης. Όταν μία οικογένεια δεν καταφέρνει να διασφαλίσει τα απαραίτητα αγαθά για τη διαβίωσή της με τους μισθούς «πείνας» των δύο γονέων, τότε τα παιδιά της οικογένειας αναγκάζονται να βοηθήσουν και αυτά.

   Καταλήγουμε, λοιπόν, στο συμπέρασμα πως μόνο αν συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης στην εποχή μας.

Σχολιάστε

Top