ΕΦΗΒΟΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

Γράφουν οι μαθήτριες της Β γυμνασίου Κωνσταντίνα Κομπατσιάρη ,Γεωργία Ρακοπούλου , Εύα Μπράβου.

ΕΦΗΒΟΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

 Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι έφηβοι εγκαταλείπουν νωρίς το σχολείο, θεωρώντας πως αυτό δεν τους  είναι απαραίτητο. Όμως αφήνοντας το σχολείο σε νεαρή ηλικία μπορεί να είναι πολύ αντιπαραγωγικό για το μέλλον και τις επόμενες γενιές. Και αυτό γιατί τα χρόνια μάθησης δεν είναι μόνο σημαντικά ακαδημαϊκά αλλά και σημαντικά κοινωνικά. Αφήνοντας λοιπόν το σχολείο  δεν βοηθάει πάντα τους νεαρούς έφηβους να βρουν μία καλή δουλειά στην αγορά εργασίας, αργότερα.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένας έφηβος εγκαταλείπει το σχολείο. Αρχικά διότι πιστεύει πως και χωρίς αυτό μπορεί να πετύχει πολλά στην ζωή του. Με άλλα λόγια έχει λάθος πρότυπα όπως ανθρώπους που έχουν βγάλει εύκολα και γρήγορα χρήματα .Επίσης ένας άλλος λόγος είναι ότι  δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν υποχρεώσεις στο σχολείο οπότε το εγκαταλείπουν. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι αρκετοί  γονείς αναγκάζουν τα παιδιά τους να ακολουθήσουν το ίδιο επάγγελμα με το δικό τους.

Συμπερασματικά υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένας έφηβος εγκαταλείπει το σχολείο γιατί δεν μπορούν να αντιληφθούν την αναγκαιότητα του επαγγελματικού προσανατολισμού και το διαπιστώνουν όταν είναι πια σε μεγαλύτερη ηλικία.

 

One comment on “ΕΦΗΒΟΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

  1. Ο/Η Βελουδη Ματινα λέει:

    Πολυ ωραιο το άρθρο σας κορίτσια μου. Θα συμφωνήσω μαζί σας, σήμερα είναι απαραίτητο το να ολοκληρώνεται το σχολείο. Πάνω απ όλα για εσάς τους ίδιους, για να μπορείτε να σταθείτε στην κοινωνία μεθαύριο!!!

Σχολιάστε

Top