Εσείς βλέπετε ταινίες;

 Γράφουν οι μαθήτριες της Β” Γυμνασίου, Εύα Τραγιαννοπούλου, και Ελισάβετ Τσαρούχα 

   tainiesΤα Χριστούγεννα είναι ένα κοινωνικό γεγονός στο οποίο γιορτάζεται η γέννηση του Χριστού .Βασισμένα στα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων δημιουργούνται εορταστικά τραγούδια και ιστορίες. Τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος του κινηματογράφου, παρουσιάζει διάφορες ταινίες σχετικά με τα Χριστούγεννα.

  Ως προς τις ταινίες, το “Home Alone”, είναι μια διασκεδαστική , και περιπετειώδη κωμωδία του 1990, μία βασική χριστουγεννιάτικη ταινία που όλοι λατρεύουν! Με πρωταγωνιστές τους : Macaulay Culkin , Joe Pescia  και Daniel Sterm και με την σκηνοθεσία του Chris Columbus , κατείχε παγκοσμίως το ρεκόρ των περισσοτέρων εσόδων των box office, μέχρι και το 2011. Πρωταγωνιστής είναι ο Κέβιν ,ένα αγόρι ,όπου η οικογένεια του, αφήνει κατά λάθος μόνο στο σπίτι, κατά την διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών τους στο Παρίσι. Ο Κέβιν απολαμβάνει το γεγονός ότι είναι μονός στο σπίτι αλλά σύντομα θα είναι αντιμέτωπος με δυο διαρρήκτες .

   Όσον αφορά τις κινηματογραφικές επιτυχίες, το “Edward Scissorhands”,είναι μια δραματική ταινία φαντασίας μα συνάμα ρομαντική, ταινία του 1990. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Johnny Depp, Winona Ryder, Dianne West και  Kathy Baker, σκηνοθετημένη από τον Tim Burton. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός τεχνητού άνδρα τον Έντουαρντ,ο  οποίος αντί για χέρια έχει ψαλιδιά . Ο Έντουαρντ θα μείνει σε μια οικογένεια των προαστίων και θα ερωτευτεί την κόρη τους την Κιμ.

      Αυτές οι ταινίες , αντιπροσωπεύουν τα Χριστούγεννα. Είναι δυο υπέροχες εορταστικές ταινίες με βαθύ νόημα που ξετρελαίνουν τους θεατές. Ελπίζουμε να τις προτιμήσετε και σας ευχόμαστε χαρούμενα και ευλογημένα Χριστούγεννα!

3 comments on “Εσείς βλέπετε ταινίες;

  1. Ο/Η Κρομμύδα Άννα Μαρία Καρασαββίδου Στέλλα λέει:

    Πολύ ωραίο άρθρο μπράβο κορίτσια

  2. Ο/Η Ελενη λέει:

    Υπέροχο άρθρο μπράβο στα κορίτσια και σε όλη την ομάδα του περιοδικού μαθητές και καθηγητές

Σχολιάστε

Top