Οι τάσεις της μόδας στο ντύσιμο για την Άνοιξη του 2021!

Γράφουν οι μαθήτριες της Β” Γυμνασίου, Ματίνα Κούγκα και Ευθυμία Ασίκη

fashion20-21-1

Είναι γεγονός πως το ξέσπασμα της πανδημίας άλλαξε ριζικά όλους μας, επηρέασε πολλούς τομείς της καθημερινότητάς μας και έφερε τα «πάνω-κάτω» στη ζωή μας. Ωστόσο, ο χώρος της μόδας παρέμεινε ενεργός, καθώς οι αρμόδιοι, παρά τον εγκλεισμό, κατάφεραν να μεγαλουργήσουν για ακόμη μία φορά, δημιουργώντας μοναδικά σχέδια, με τα οποία έδωσαν νέα πνοή στο γυναικείο στυλ!

Αρχικά, οι σχεδιαστές αποφάσισαν να στραφούν στο παρελθόν, φέρνοντας στην επικαιρότητα τάσεις παλιότερων δεκαετιών. Από τα κομψά, μεσάτα φορέματα της δεκαετία του ’50 μέχρι και τα έντονα έγχρωμα ρούχα  που θυμίζουν ουράνιο τόξο, της δεκαετίας του ’80 αλλά και από τα animal prints έως τα glam, disco κομμάτια. Όλα τα trends της προηγούμενης χιλιετίας επανέρχονται στη μόδα εμπλουτίζοντας με μια νέα πινελιά τη ντουλάπα μας.

Αλλά επειδή Άνοιξη χωρίς λουλούδια δεν γίνεται, αρκετοί διάσημοι οίκοι μόδαςfashion20-21-2 προτείνουν και πάλι τα floral prints στα ρούχα. Μπορεί την προηγούμενη άνοιξη να μην ήρθαμε σε επαφή με τη φύση, εντούτοις φέτος το εμπριμέ θα κυριαρχήσει! Ιδιαίτερα, θα φορεθούν ρούχα που φέρουν μικρά άνθη, όπως τα τριαντάφυλλα, αλλά και τροπικά μοτίβα, όπως οι φοίνικες. Τέλος, την εμφάνισή της κάνει και η κλασική απόχρωση του μπλε. Ένα χρώμα που μπορεί να φορεθεί χωρίς φόβο απ’ όλες τις ηλικίες και που ο καθένας μας φαίνεται πως είναι απαραίτητο να έχει στην γκαρνταρόμπα του! Ο τόνος του συγκεκριμένου χρώματος είναι ενδιάμεσος, συνδυάζοντας το μπλε «ηλεκτρίκ» με το μπλε «ραφ» και δημιουργώντας αρμονία μεταξύ των δύο αποχρώσεων.

fashion20-21-3Όσον αφορά τα παπούτσια, καταρχήν την τιμητική τους φέτος θα έχουν τα σανδάλια. Οι οίκοι «Chanel», «Boss» και «Valentino» φαίνεται πως έδωσαν έμφαση στο πιο χαλαρό στυλ, παρουσιάζοντας flat σανδάλια με κορδόνια, φαρδιές λωρίδες («dad slippers»), αλλά και σανδάλια τύπου «gladiator», με σταυρωτά δεμένες κορδέλες που φτάνουν μέχρι το γόνατο. Από την άλλη, οι οίκοι «Fendi» και «Versace» επέλεξαν πιο χαριτωμένο «μονοπάτι», συμπεριλαμβάνοντας στις συλλογές τους μπαλαρίνες και «kitten heels». Τέλος, στη μόδα παραμένουν τα αγαπημένα σε όλους μας sneakers, τα οποία πλέον συνδυάζονται με οτιδήποτε άλλο εκτός από το αυτονόητο, δηλαδή τα αθλητικά μας ρούχα!

Από ένα ολοκληρωμένο όμως look δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα αξεσουάρ! Όπως φαίνεται, φέτος το χώρο της μόδας καταλαμβάνουν οι «vintage» μακρόστενες τσάντες με κοντό χερούλι, τα πιο σπορ «bucket hats», οι αλυσίδες στο λαιμό και τα πιο περίτεχνα κοσμήματα εμπνευσμένα από… φίδια! Παράλληλα, στα trends προστίθενται και οι μάσκες, οι οποίες έχουν πλέον μετατραπεί από πολύτιμο όπλο έναντι του COVID σε must αξεσουάρ της σεζόν!

Καταλαβαίνουμε πως, ακόμα και κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου, η μόδα χάρη σε ταλαντούχους σχεδιαστές δεν παρέμεινε στάσιμη. Αν και χωρίς τα «fashion shows», οι διάσημοι οίκοι μόδας βρήκαν τρόπους να παρουσιάσουν τις συλλογές τους, βοηθώντας τους λάτρεις της μόδας να ονειρευτούν ένα αισιόδοξο μέλλον, φορώντας νέα trends της εποχής, ακόμα και χωρίς τη μάσκα τους!

Σχολιάστε

Top