Οι στόχοι και τα όνειρά μου για το φετινό καλοκαίρι μετά τον εξάμηνο εγκλεισμό

Γράφουν οι μαθήτριες της Β” τάξης, Ματοπούλου Βασιλική και Χαντζοπούλου Δέσποινα 

coronavirusThalassaΜπήκε το καλοκαίρι καρο από ποτέ φυσιολογικό. Μπορεί το σώμα να ήταν καθηλωμένο μέσα στους τέσσερις τοίχους, το μυαλό όμως μπορούσε να ταξιδεύει. Ο εγκλεισμός λόγω καραντίνας είναι παρελθόν. Το να κάνουμε όνειρα και σκέψεις είναι περισσότεΤα περιοριστικά μέτρα, τα οποία εφαρμόστηκαν για να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας, σίγουρα επηρέασαν όλους τους ανθρώπους αλλά πολύ περισσότερο εμάς τους νέους. Η απομόνωση, οι εικόνες των αρρώστων, οι μάσκες, τα αντισηπτικά, η ατελείωτη πληροφόρηση για τον ιό, τα εμβόλια και όλα τα σχετικά σίγουρα δημιούργησαν ψυχολογικά βάρη στον καθένα μας. Αποκοπήκαμε από φίλους και  συγγενείς. Περάσαμε ατελείωτες ώρες μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή ή κινητού μόνοι, παρακολουθώντας τα μαθήματα του σχολείου. Αναστάλθηκαν όλες οι κοινωνικές και αθλητικές δραστηριότητες μας ενώ βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις και συναισθήματα.

Ήρθε όμως η ώρα, με το τέλος του εγκλεισμού, να κάνουμε πράξη τις σκέψεις και τα όνειρα που μας συντρόφευαν όλους αυτούς τους μοναχικούς μήνες της καραντίνας. Οι προσδοκίες μετά από αυτή τη δύσκολη χρονιά είναι μεγάλες! Νιώθοντας, παρά τη γενικότερη ταλαιπωρία, αρκετά ξεκούραστοι (τουλάχιστον από τις σχολικές υποχρεώσεις) αποζητούμε κάτι πιο βαθύ που θα μας ολοκληρώσει. Είναι πολύ σημαντικό να ξαναβρεθούμε από κοντά με φίλους και συγγενείς. Να επισκεφθούμε τον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής μας όσοι καταγόμαστε από χωριά, να συναντήσουμε πάλι πρόσωπα αγαπημένα που μας έλειψαν και να έρθουμε σε επαφή με την όμορφη καλοκαιρινή φύση. Σίγουρα για πολλούς από εμάς προτεραιότητα είναι και η ενασχόληση με τις αθλητικές μας δραστηριότητες που τόσο στερηθήκαμε. Ανάγκη μας είναι και οι αποδράσεις στη θάλασσα και το κολύμπι σίγουρα είναι. Να εστιάσουμε σε όλα τα όμορφα που στερηθήκαμε λόγω των περιορισμών.

Κι όλα αυτά, σε συνδυασμό με τα όμορφα καλοκαίρια της πατρίδας μας  θα μας δώσουν την αίσθηση ότι η ζωή ξεκινά και πάλι από την αρχή!

 

 

Σχολιάστε

Top