Τα φετινά Χριστούγεννα και η οικογένεια μας

Γράφουν οι μαθήτριες Χαντζοπούλου Δέσποινα και Ματοπούλου Βασιλική

xristougenna

Φέτος τα Χριστούγεννα, όπως και τα προηγούμενα, πρέπει να τα περάσουμε με πολύ προσοχή λόγω της πανδημίας. Όλοι  μας θέλουμε επιτέλους να τα γιορτάσουμε με τους συγγενείς, να φάμε, να γελάσουμε, να  ανταλλάξουμε δώρα και το σημαντικότερο: να τους αγκαλιάσουμε.

Σε όλους μας  έχει λείψει η επαφή με την οικογένεια μας και τους φίλους μας, χωρίς τον φόβο της μετάδοσης του ιού και πόσο μάλλον τα Χριστούγεννα που το χαρακτηριστικό τους είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη. Φυσικά, τις μέρες αυτές είναι αδύνατον να μην τις περάσουμε γιορτάζοντας. Έτσι λοιπόν με θάρρος να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να περάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα περιστοιχισμένοι από ανθρώπους που αγαπάμε.

Να αφήσουμε λοιπόν  αυτή την γλυκόπικρη διάθεση και να πάρουμε κάποιον φίλο/φίλη μας και να πάμε μία βόλτα στην στολισμένη πόλη. Να κοιτάξουμε τις βιτρίνες, να συζητήσουμε, να γελάσουμε. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την συναναστροφή με άτομα που αγαπάς και μπορείς να τους μιλήσεις για το πως νιώθεις, για τα συναισθήματα σου, για το τι σε απασχολεί. Τις Χριστουγεννιάτικες μέρες, συνήθως νιώθουμε μια ανεξήγητη πίεση και στεναχώρια, γι” αυτό και μία βόλτα με κάποιον αγαπημένο σίγουρα θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα.

Ένα Χριστουγεννιάτικο οικογενειακό τραπέζι, που σε όλους μας έχει λείψει,  και η συναναστροφή με τους αγαπημένους μας συγγενείς  (λίγους όμως, μην ξεχνιόμαστε!), θα κάνει τα φετινά Χριστούγεννα καλύτερα από τα προηγούμενα. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί τους, να ξεχάσουμε για μια στιγμή τα προβλήματα μας και να πούμε τα νέα μας. Να ξεφύγουμε λίγο από την προσαρμοσμένη μας ζωή στην covid εποχή.

Εν κατακλείδι, καλύτερος τρόπος να περάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα είναι να έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο στους αγαπημένους μας ανθρώπους. Να τους χαρούμε, να δείξουμε την αγάπη μας και το πόσο ευγνώμονες είμαστε που τους έχουμε δίπλα μας!

Σχολιάστε

Top