Διαδικτυακοί φίλοι – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Γράφουν οι μαθήτριες της Β΄ τάξης: Βαρσαμοπούλου Ευδοξία, Γρίδα Άννα

avatars-000694960369-pfcprt-t500x500Η φιλία είναι μία κοινωνική σχέση που δημιουργούμε με άλλους ανθρώπους. Παρόλα αυτά, το να δημιουργήσεις φιλικές σχέσεις στην πραγματική ζωή στη σημερινή εποχή είναι δύσκολο. Γι’ αυτό κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν τους διαδικτυακούς (online) φίλους.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της διαδικτυακής φιλίας είναι το γεγονός ότι γνωρίζεις άτομα τα οποία δεν θα είχες τη δυνατότητα να γνωρίσεις από κοντά. Με αυτά τα άτομα μπορείς να μοιραστείς κοινές σκέψεις και να αναπτύξεις κοινά  ενδιαφέροντα. Επίσης, η γνωριμία ατόμων μέσω διαδικτύου είναι μια καλή λύση για τους εσωστρεφείς. Επιπλέον, οι άνθρωποι που έχουν μειωμένο ελεύθερο χρόνο μπορούν να γνωρίσουν φίλους μέσω ίντερνετ πιο εύκολα και γρήγορα.

Παρόλα αυτά υπάρχουν και κάποια μειονεκτήματα στο να έχεις διαδικτυακούς φίλους. Για παράδειγμα, μπορεί να πέσεις θύμα διαδικτυακής απάτης. Αυτό συμβαίνει, διότι κάποιοι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι η πραγματική τους ταυτότητα παραμένει κρυφή. Επίσης, χάνεται η ουσιαστική επαφή, αφού δεν έχεις τη δυνατότητα να δεις και να γνωρίσεις τον άλλον από κοντά. Τέλος, όσο η εγκληματικότητα αυξάνεται τόσο πιο δύσκολο είναι να εμπιστευτείς κάποιον, ειδικά, στο ίντερνετ.

Κλείνοντας, το ότι υπάρχουν μειονεκτήματα στο να έχεις μία διαδικτυακή φιλία με κάποιον, δεν θα έπρεπε να μας εμποδίζει από το να γνωρίζουμε νέα άτομα και να δημιουργούμε σχέσεις.

Σχολιάστε

Top