Ολυμπιακοί Αγώνες

Γράφουν οι μαθητές της Β΄τάξης: Κουμαντζιάς Δημήτρης, Ρεσινιώτης Σπύρος

hellas3Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν από τους αρχαίους Έλληνες που ήθελαν να  πραγματοποιήσουν μία εκδήλωση πανελλήνιου χαρακτήρα, καθώς ζούσαν χωρισμένοι και απλωμένοι σε έναν ευρύ γεωγραφικό χώρο. Η πρώτη καταγεγραμμένη διεξαγωγή των Αγώνων έγινε στην Ολυμπία, το 776 π.Χ.

Το σύμβολο των Αγώνων σχεδιάστηκε το 1912 από τον Βαρόνο Πιέρ ντε Κουμπερτέν, συνιδρυτή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Οι πέντε κύκλοι χρώματος μπλε, μαύρου, κόκκινου, και πράσινου σε λευκό φόντο, συμβόλιζαν τα χρώματα των σημαιών όλων των χωρών που συμμετείχαν στους Αγώνες εκείνη την εποχή. Σήμερα, η επίσημη τοποθέτηση της ΔΟΕ αναφέρει ότι οι πέντε κύκλοι συμβολίζουν την παγκοσμιότητα του Ολυμπιακού κινήματος.

Η  Γαλλία είναι η διοργανώτρια χώρα των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι, που θα πραγματοποιηθούν από τις 26 Ιουλίου έως και τις 11 Αυγούστου 2024.

One comment on “Ολυμπιακοί Αγώνες

  1. Ο/Η Διονύσης λέει:

    Βρήκα αυτό το άρθρο πολύ ενδιαφέρων και πιστεύω πως είναι πολύ ενημερωτικό. Θα ήταν πολύ ωφέλιμο όλοι οι μαθητές των γυμνασίων να είναι ενήμεροι για κάτι τόσο σημαντικό.

Σχολιάστε

Top