Κριτική του βιβλίου «Θέλεις να κάνουμε chat;»

της Νικολίνας Μπρινιά, μαθήτρια της Γ΄τάξης

Σε αυτό το άρθρο θα σας πρότεινα ένα βιβλίο που μου άρεσε πολύ,  καθώς αναφέρεται σε κάτι επίκαιρο, στην επικοινωνία των νέων μέσω του διαδικτύου. Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Θέλεις να κάνουμε chat;» και συγγραφέας του είναι  η  Σάρα Ντάρερ Λίτμαν.

 Η Άμπι και ο Λουκ κάνουν chat στο διαδίκτυο. Δεν έχουν συναντηθεί ποτέ, αλλά θα συναντηθούν σύντομα. Όταν η Άμπι συναντά τον Λουκ στο διαδίκτυο, δεν πιστεύει πόσο τυχερή είναι. Ο Λουκ είναι καλός, αστείος, την ακούει και θεωρεί ότι είναι όμορφη. Ζηλεύει τα άλλα αγόρια στη ζωή της κι αυτό είναι τόσο χαριτωμένο. Χωρίς τον Λουκ, η Άμπι δεν ξέρει πώς θα τα βγάλει πέρα αυτόν τον πρώτο χρόνο στο λύκειο. Η κολλητή της Φέιθ και η μαμά της της λένε ότι πρέπει να προσπαθήσει να κάνει παρέες και να διασκεδάζει, αλλά η Άμπι δεν τις ακούει. Ξέρει ότι δεν πρέπει να μιλάει με αγνώστους στο διαδίκτυο. Αλλά ο Λουκ δεν είναι τυχαίος και δεν είναι ξένος, την αγαπάει. Και τι έγινε αν δε βγαίνει πια με τους φίλους της και οι βαθμοί της πέφτουν; Το μόνο που χρειάζεται είναι ο Λουκ. Ο Λουκ είναι το μυστικό της κι αυτή το δικό του. Έτσι, όταν της προτείνει να συναντηθούν προσωπικά, η Άμπι συμφωνεί. Και στη συνέχεια, εξαφανίζεται, χωρίς κανένα ίχνος. Και όλοι πρέπει να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ, γιατί αλλιώς, δε θα ξαναδούν ποτέ πια την Άμπι…

Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και ενημερωτικό βιβλίο. Παρουσιάζει έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους του διαδικτύου, την αποπλάνηση από την επικοινωνία με αγνώστους. Δείχνει πώς νιώθει ένας έφηβος, τους προβληματισμούς του  και πόσο δύσκολες μπορεί να είναι οι  αλλαγές για τους εφήβους,  αλλά και πόσο δύσκολο είναι να μην έχεις κανέναν να τα μοιραστείς όλα αυτά. Επίσης, μας ενημερώνει για το πώς προσπαθούν οι μεγαλύτεροι να αποπλανήσουν τις κοπέλες και πώς δίνουν την ψευδαίσθηση στα κορίτσια με τα οποία μιλούν ότι τις θεωρούν όμορφες, έξυπνες, αστείες και το πιο βασικό ότι είναι ερωτευμένοι μαζί τους. Και όταν ένα κορίτσι είναι ανασφαλές και υποτιμά τον εαυτό του είναι εύκολο να πέσει στην παγίδα τους.

 

 

 

 

One comment on “Κριτική του βιβλίου «Θέλεις να κάνουμε chat;»

  1. Ο/Η Κουτόβα Χαρά λέει:

    Μπράβο Νικολίνα, ενδιαφέρουσα επιλογή βιβλίου και όμορφη παρουσίαση… προτεινέ το παντού, οι κίνδυνοι είναι πολλοί!!!

Σχολιάστε

Top