Μένω σπίτι και… γράφω
Με μεγάλη χαρά φτάσαμε στο ενδέκατο τεύχος του περιοδικού μας. Θα προτιμούσαμε να καλοδεχτούμε την Άνοιξη που έρχεται με [...]
Ανάγνωση άρθρουΜε μεγάλη χαρά φτάσαμε στο ενδέκατο τεύχος του περιοδικού μας. Θα προτιμούσαμε να καλοδεχτούμε την Άνοιξη που έρχεται με [...]
Ανάγνωση άρθρουΤα κόλιαντα είναι ένα τοπικό έθιμο που έχουμε από παλιά. Αυτό το κάνουμε στις 24 Δεκεμβρίου. Τις περασμένες δεκαετίες…
Το παραδοσιακό γλυκό του χωριού μου, που συνηθίζεται να φτιάχνεται ιδίως την αποκριάτικη περίοδο, είναι το σαραγλί. Ανήκει στα…
Το χωριό μου, η Γαλατινή, είναι μία ορεινή κωμόπολη του νομού Κοζάνης. Αν και οι κάτοικοί της είναι περίπου…
Υλικά: 800 γρ. γλυκό τραχανά 1 πιάτο τριμμένο τυρί 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο 7 κούπες νερό 1 κουταλάκι σόδα…
Η ασχολία μου τα τελευταία χρόνια είναι το Youtube, που φυσικά όλοι το γνωρίζουμε. Είναι κάτι καινούριο και δημιουργικό…
Μια που πλησιάζει το Πάσχα και έχουμε χρόνο πολύ στη διάθεσή μας ευκαιρία για πασχαλινά τσουρέκια. Υλικά που θα…
Mιας κι αυτές τις μέρες είμαστε όλοι στο σπίτι και οι περισσότεροι δεν έχουμε τι να κάνουμε, σας προτείνουμε 9…
Η Γαλατινή είναι ένα ορεινό χωριό που βρίσκεται σε υψόμετρο 1010 μέτρων και αποτελείται από 1500 κατοίκους περίπου. Περιτριγυρίζεται…
Η περίοδος των αποκριών διαρκεί δύο εβδομάδες και τελειώνει με την Κυριακή των μεγάλων αποκριών. Τις Μικρές αποκριές, και ιδιαίτερα…