Υλικά:
800 γρ. γλυκό τραχανά
1 πιάτο τριμμένο τυρί
2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
7 κούπες νερό
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε το αλάτι, το βούτυρο και μετά τον τραχανά. Αφού πάρει βράση κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Αφήνουμε περίπου 5 λεπτά το μείγμα να σταθεί και λαδώνουμε το ταψί. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί. Το ραντίζουμε με λίγο λάδι και φέτα τριμμένη. Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Θωμαή Χατζηνεράτζη
Φωτογραφία: Prawny/ pixabay
Αφήστε το σχόλιο σας στο "Τραχανόπιτα Εράτυρας"