ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

kormos-sokolatas-me-zaxarouxo-gala

  • Υλικά Συνταγής
    Για το μωσαϊκό
  • 250 γραμ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
  • 150 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. (20 γραμ.) κακάο
  • 3 κ.σ. (25 γραμ.) καρύδα
  • 4 κ.σ. (45 – 50 γραμ.) καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουτί (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα

Για την επικάλυψη

  • 250 γραμ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο
Εκτέλεση
-Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
-Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
-Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
-Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα.
-Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
-Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ρηχό ταψί 28×20 εκ.
-Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.
-Παγώνουμε μέχρι να σφίξει.

Για την επικάλυψη σοκολάτας με κουβερτούρα

-Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
-Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
-Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια και παγώνουμε, έως ότου σφίξει ο κορμός μωσαϊκό.
-Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε το μωσαϊκό σε τετράγωνα κομμάτια.
-Είναι έτοιμος για σερβίρισμα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΣΕΧΟΥ ΝΕΦΕΛΗ

Σχολιάστε