ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Υλικά Συνταγής
Για το μωσαϊκό - 250 γραμ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
- 150 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 100 γραμ. βούτυρο
- 2 κ.σ. (20 γραμ.) κακάο
- 3 κ.σ. (25 γραμ.) καρύδα
- 4 κ.σ. (45 – 50 γραμ.) καρύδια χοντροκομμένα
- 1 κουτί (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
Για την επικάλυψη
- 250 γραμ. κουβερτούρα
- 1 κ.σ. σπορέλαιο
Εκτέλεση
-Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
-Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
-Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
-Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα.
-Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
-Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ρηχό ταψί 28×20 εκ.
-Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.
-Παγώνουμε μέχρι να σφίξει.
-Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
-Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
-Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
-Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα.
-Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
-Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ρηχό ταψί 28×20 εκ.
-Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.
-Παγώνουμε μέχρι να σφίξει.
Για την επικάλυψη σοκολάτας με κουβερτούρα
-Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
-Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
-Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια και παγώνουμε, έως ότου σφίξει ο κορμός μωσαϊκό.
-Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε το μωσαϊκό σε τετράγωνα κομμάτια.
-Είναι έτοιμος για σερβίρισμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΣΕΧΟΥ ΝΕΦΕΛΗ