ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – Η μαθήτρια Γαλάνη Κέλλυ, δημοσιογράφος της εφημερίδας μας,απαντά σε σχετικές ερωτήσεις.

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ».

Μαθητές- δημοσιογράφοι του σχολείου μας εκφράζουν τη δική του άποψη για τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

 Ακολουθούν οι απόψεις της μαθήτριας του Β1 του σχολείου μας, Γαλάνη Κέλλυς.

 

1.Πώς σας φαίνεται η διδασκαλία μέσω μιας οθόνης Η/Υ ή κινητού;

Η διδασκαλία μέσω μιας οθόνης Η/Υ ή κινητού μου φαίνεται πολύ περίεργη. Αρχικά ,είναι αρκετά δύσκολο ένα παιδί να είναι τόσες ώρες μπροστά σε μια οθόνη. Εκτός από το ότι δεν μπορεί να είναι κάποιος τόσες ώρες συγκεντρωμένος, υπάρχει αρκετά μεγάλη επίπτωση στην όραση, αλλά και στην ψυχολογία του ατόμου, διότι, όπως και να το κάνουμε, στη δια ζώσης εκπαίδευση υπάρχει η επαφή με τους συμμαθητές μας. Τέλος πιστεύω ότι η δια ζώσης διδασκαλία δεν μπορεί να αντικατασταθεί τόσο εύκολα.

2.Πόσο κατανοητό και πόσο ευχάριστο ή κουραστικό ήταν το μάθημα;

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι δυσκολότερο να κατανοήσεις το μάθημα. Στο σχολείο θα μας βοηθούσε ο πίνακας και θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον το μάθημα από ότι το μάθημα στο Webex.Θα το χαρακτήριζα κουραστικό και όχι ευχάριστο, επειδή είναι απίστευτα δύσκολο να προσέξει κάποιος τόσες ώρες μια οθόνη.

3.Ποιες δυσκολίες συναντήσατε κατά τη διάρκεια της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση;

Προσωπικά ,στο σπίτι μου δεν είχα διαδίκτυο, κάτι που με επιβάρυνε οικονομικά. Δεν έλειψαν επίσης και οι διακοπές του ήχου ή και προβλήματα, όπως λάθος κωδικός σύνδεσης και διάφορα άλλα προβλήματα που προέρχονταν από την πλατφόρμα.

4.Πώς σας φάνηκε η διαδικασία της αξιολόγησης μέσω της τηλεκπαίδευσης ;

Η διαδικασία της αξιολόγησης  μέσω της τηλεκπαίδευσης μου φάνηκε άδικη. Πιστεύω, ότι αδικήθηκαν οι καλοί μαθητές,  και ότι ευνοήθηκαν οι πιο αδύναμοι μαθητές, διότι με μία δικαιολογία ήταν πολύ εύκολο να καλυφθούν. Οι καθηγητές δεν είχαν την οπτική επαφή με τους μαθητές , οπότε πίστευαν ό,τι έλεγαν. Κατά τη γνώμη μου, δεν έπρεπε να δοθούν βαθμοί , επειδή δεν τους αξίζουν όλοι.

5.Προτιμάτε την εξ αποστάσεως ή τη δια  ζώσης διδασκαλία;

Προτιμώ τη δια  ζώσης εκπαίδευση , γιατί πιστεύω ότι δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κανένα μέσο δικτύωσης. Επίσης, η επαφή του καθηγητή με τους μαθητές δεν συγκρίνεται με την επικοινωνία μπροστά από μία οθόνη. Τέλος, το διαδικτυακό μάθημα θεωρώ ότι μας απομονώνει και μας κάνει αντικοινωνικούς, ειδικά προς τις οικογένειες μας.

Σχολιάστε