ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – Ο μαθητής Βέλεγκας Κων/νος,δημοσιογράφος της εφημερίδας μας,απαντά σε σχετικές ερωτήσεις.

                                   « ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ».

Μαθητές- δημοσιογράφοι του σχολείου μας εκφράζουν τη δική του άποψη για τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

  Ακολουθούν οι απόψεις του μαθητή του Β1 του σχολείου μας, Βέλεγκα Κωνσταντίνου.

 

1.Πώς σας φαίνεται η διδασκαλία μέσω μιας οθόνης Η/Υ ή κινητού;

Η διδασκαλία μέσω ενός υπολογιστή μου φάνηκε μια εξαιρετικά δύσκολη και πρωτόγνωρη εμπειρία. Διότι  αντιμετώπιζα κι εγώ αλλά και οι συμμαθητές μου πολλές τεχνικές δυσκολίες καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων, με αποτέλεσμα να διακόπτεται συνεχώς η ροή του μαθήματος. Όμως οι καθηγητές προσπάθησαν μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης να κρατήσουμε μια επαφή με το σχολειό και με οποιονδήποτε τρόπο μπορούσαν να κάνουν το μάθημα ελκυστικό για τους μαθητές.

2.Πόσο κατανοητό και πόσο ευχάριστο ή κουραστικό ήταν το μάθημα;

Το μάθημα μέσω της εξ αποστάσεως  εκπαίδευσης ήταν ιδιαίτερα κουραστικό, αφού έπρεπε να είμαστε μπροστά από έναν υπολογιστή για 7 ώρες. Επίσης, το μάθημα δεν ήταν τόσο κατανοητό μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης  σε σχέση με τη  δια ζώσης διδασκαλίας, γιατί αντιμετωπίζαμε συνέχεια προβλήματα που εμπόδιζαν την ομαλή ροή του μαθήματος.

3.Ποιες δυσκολίες συναντήσατε κατά τη διάρκεια της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση;

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν πολλές ιδιαίτερα σε τεχνικά ζητήματα. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλές φορές πολλά  παιδιά  να έχουν πρόβλημα με τη σύνδεση τους και να μην μπορούν να συμμετέχουν στο μάθημα.

4. Πώς σας φάνηκε η διαδικασία της αξιολόγησης μέσω της τηλεκπαίδευσης ;

Η αξιολόγηση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν ήταν καθόλου αντικειμενική ,αφού πολλά  παιδιά θα μπορούσαν να αντιγράψουν .Κατά τη γνώμη μου , λοιπόν ,δεν θα έπρεπε να μετρήσουν αυτά τα διαγωνίσματα  στην τελική μας βαθμολογία.

5. Προτιμάτε την εξ αποστάσεως ή τη δια  ζώσης διδασκαλία;

Εγώ προτιμώ τη δια ζώσης διδασκαλία,  διότι πιστεύω πως η παρουσία μας στο σχολείο  δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση . Τέλος, το μάθημα είναι πολύ πιο δύσκολο και κουραστικό με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

 

 

2 σχόλια στο “ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – Ο μαθητής Βέλεγκας Κων/νος,δημοσιογράφος της εφημερίδας μας,απαντά σε σχετικές ερωτήσεις.

Σχολιάστε