Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου-Αφιέρωμα σε ένα βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης


- H Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS έχει 7 φυσικά υψηλής επισκεψιμότητας καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

-Λειτουργεί ως <<Μητροπολιτικό βιβλιοπωλείο>>,στο οποίο αναγνώστης μπορεί να βρει το σύνολο της ενεργής βιβλιογραφίας, σε μεγάλη ποικιλία.

-Επίσης στο ηλεκτρονικό κατάστημα IANOS, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν live παρουσιάσεις βιβλίων, να ενημερωθούν για νέα από τον χώρο του Βιβλίου και του Πολιτισμού, για νέες κυκλοφορίες, για προτάσεις μουσικής, εκδηλώσεις, άρθρα και συνεντεύξεις από διάφορους δημιουργούς, μέσω του ηλεκτρονικού περιοδικού, IANOS MAGAZINE.

-Οι εκδόσεις IANOS, ξεκίνησαν την πορεία τους το 1982.Βασική θεματική ενότητα των εκδόσεων από την ίδρυση τους είναι η Θεσσαλονίκη και οι δημιουργοί της.
-Από το 1982, μέχρι σήμερα ο IANOS περιλαμβάνει στον κατάλογο του, έργα από σημαντικούς συγγραφείς.

-Τα τελευταία χρόνια έχει διευρυνθεί κατά πολύ ο κατάλογος των βιβλίων των εκδόσεων IANOS και συμπεριλαμβάνει πλέον σημαντικές σειρές αλλά και συγγραφείς σε θεματογραφίες όπως λογοτεχνία, μουσική, μελέτες, τέχνη, βιογραφίες, αρχιτεκτονική, κ.α.

-Ο IANOS από το 1982 λειτουργεί χώρους εκδηλώσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και το 2005 στο κέντρο της Αθήνας. Η Αλυσίδα Πολιτισμού τα 38 αυτά χρονιά παρουσίας διακρίθηκε ιδιαιτέρως για τις πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανοιχτές πάντα για το κοινό, παρουσιάζοντας σχεδόν το σύνολο της ελληνικής βιβλιογραφίας, δισκογραφίας, σύγχρονης τέχνης και διανόησης.

Κωνσταντίνα Σωτηριάδου – Ε’ ΤΑΞΗ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης