Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Ιερό Ναό της Αγίας Ακυλίνας στο Ζαγκλιβέρι

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό της Αγίας Ακυλίνας στο Ζαγκλιβέρι στα πλαίσια ενός εκπαιδευτικού περιβαλλοντικού προγράμματος που πραγματοποιήσαμε τη βοήθεια του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης.

Η Αγία Ακυλίνα της Θεσσαλονίκης ήταν Ελληνορθόδοξη Χριστιανή Αγία του 18ου αιώνα .

Γεννήθηκε στο Ζαγκλιβέρι , ένα χωριό κοντά στην Θεσσαλονίκη , σε μία εποχή που η Ελλάδα βρισκόταν υπό την κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Όταν ήταν μωρό, ο πατέρας της σκότωσε έναν Μουσουλμάνο γείτονα και ασπάστηκε το Ισλάμ για να γλιτώσει την εκτέλεση . Ωστόσο , η μητέρα της Ακυλίνας την μεγάλωσε ως Χριστιανή .

Όταν έφτασε στα δεκαοκτώ της, οι οθωμανικές αρχές πίεσαν τον πατέρα της να την κάνει να εξισλαμιστεί και αυτή. Παρά τις επίμονες προσπάθειές του όμως και τις απειλές των Τούρκων , η Ακυλίνα δεν αρνήθηκε τον Χριστό.

Συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στις 27 Σεπτεμβρίου 1764 .Όταν την οδηγούσαν στο μαρτύριο την ακολουθούσε και η μητέρα της, που την παρότρυνε σ’ αυτό . Τα λείψανα της κρύφτηκαν από Χριστιανούς για να αποφύγουν τη βεβήλωση και ανακαλύφθηκαν μόλις το 2012 στην κοντινή πόλη Όσσα της Θεσσαλονίκης .

Η μνήμη της τιμάται στις 27 Σεπτεμβρίου .

Πηγές:

www.saint.gr

www.wikipedia.org

Χρυσάνθη Κουνουπάκη – Ε΄ τάξη

IMG-70366ee2c2985e0c8be424844242b72c-V unnamed

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης