Ευγένιος Τριβιζάς, ένα μεγάλος Έλληνας παραμυθάς

Ο Ευγένιος Τριβιζάς γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 8 Σεπτεμβρίου 1946. Είναι καθηγητής εγκληματολογίας και συγγραφέας.

Είναι ένας από τους καλύτερους και πιο αγαπητούς συγγραφείς.

Οι σπουδές του:

Πτυχιούχος της Νομικής , των Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος πτυχίου Master of Laws.

Σήμερα είναι διδάκτωρ της  Νομικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.  Επίσης, είναι Senior Research Fellow του Πανεπιστημίου Λονδίνου. Διευθύνει το Τμήμα Εγκληματολογικών Μελετών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Είναι γνωστός ως συγγραφέας βιβλίων για παιδιά. Όλα του τα έργα τα χαρακτηρίζει πρωτοτυπία και μεγάλη φαντασία. Έχει γράψει περίπου 150 βιβλία.

Με τη λογοτεχνία ο Ευγένιος Τριβιζάς ξεκίνησε να ασχολείται από τα παιδικά του χρόνια. Έχει γράψει πάνω από 100 βιβλία για παιδιά, ένα βιβλίο για ενήλικες και πάνω από 20 θεατρικά έργα, καθώς και λιμπρέτα για όπερες. Έχει συνεργαστεί με παιδικά περιοδικά. Από τα πιο γνωστά του έργα είναι η Φρουτοπία και το «Νησί πυροτεχνημάτων.

2

Η Φρουτοπία είναι ελληνική σειρά κόμικ που δημιούργησαν το 1983 ο Ευγένιος Τριβιζάς και ο σκιτσογράφος Νίκος Μαρουλάκης. Ολοκληρώθηκε σε τρεις κύκλους με 50 τεύχη. Η Φρουτοπία εκδόθηκε από τις εκδόσεις Πατάκη και αργότερα η εβδομαδιαία εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» το συμπεριέλαβε ως συνοδευτικό. Επίσης, το κόμικ μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση, με πρεμιέρα το 1985.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς έχει γράψει και βιβλία για μικρότερα παιδιά όπως η σειρά βιβλίων Λούκουλος (ο Λούκουλος τρώει παπαρούνες, ο Λούκουλος τρώει μπαλόνια κ.α.) Το θέμα των βιβλίων είναι διάφορες περιπέτειες  που ζει ένας ελέφαντας, ο Λούκουλος. Ένα ακόμη γνωστό του βιβλίο είναι «Η ΜΥΡΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΑΚΙ» με θέμα ένα κοριτσάκι τη Μθρτώ να αποκτά έναν νέο φίλο το κουνουπάκι.

Ο Τριβιζάς  είναι ένας  περήφανος άνθρωπος για τα βιβλία και τα παραμύθια που  γράφει αλλά είναι και πολύ χαρούμενος που άρεσαν και στον κόσμο.

Τον Οκτώβριο του 2016 φιλοξενήθηκε στη ΔΕΘ η έκθεση ««Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», ένα θεματικό πάρκο με βασικό χαρακτηριστικό τους ήρωες των παραμυθιών του αγαπημένου συγγραφέα.

Μία από τις συχνότερες ερωτήσεις που κάνουν οι δημοσιογράφοι στον Ευγένιο Τριβιζά είναι τι θεωρεί πιο σημαντικό από αυτά που έχει κάνει, τα εγκληματολογικά άρθρα ή τα παιδικά παραμύθια. Ο ίδιος αναφέρει «Η απάντηση είναι πάρα πολύ εύκολη, τα παραμύθια», και τονίζει ότι τα παραμύθια είναι διαχρονικά και για πάντα, όπως τα διαμάντια.

Εργάστηκαν: Λευτέρης Αμοιρίδης, Μιχάλης Κατής, Λευτέρης Κιουμουρτζής, Κωνσταντίνος
Κουσίδης, Έρικα Λυκίδου, Στεφανία Χατζηαγγέλου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης