15 Μαΐου-Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

                                                                                                                                              

Κάπως έτσι είναι και η δική μου οικογένεια, οι γονείς μου, η αδερφή μου και η γιαγιά μου, μόνο που είναι πολύ πιο μοντέρνα δεν θυμίζει με τίποτα  την γιαγιά της εικόνας.

Τι είναι για μένα οικογένεια. Οικογένεια είναι:

1. Η μαμά και ο μπαμπάς μου.

2. Όταν πηγαίνω σπίτι και με περιμένει κάποιος να κατέβω από το   σχολικό.

3. Οικογένεια είναι να βρίσκεις κάθε μέρα ένα υπέροχο σπίτι γεμάτο ζεστασιά, αγάπη, αγκαλιά, συμπόνια, παρηγοριά.

4. Που μαζευόμαστε μαζί την Κυριακή όλη η οικογένεια μαζί με την γιαγιά στο κυριακάτικο τραπέζι.

5. Να έρχεται κάποιος στο κρεβάτι μου και να μου δίνει ένα φιλί για καληνύχτα, να είναι δίπλα μου όταν αρρωσταίνω, όταν χτυπώ, όταν με κοροϊδεύουν, όταν νιώθω μόνος.

6. Η χαρά μέσα στο σπίτι. Και πολλές χαρούμενες μουσικές.

7. Δύο άνθρωποι που αγαπιούνται. Τέσσερις άνθρωποι που αγαπιούνται.

8. Να είσαι με τους γονείς σου και να μην φοβάσαι τίποτα.

9.Είναι η ασφάλεια μου, το καταφύγιο που κουρνιάζω όταν όλα πάνε στραβά. Που νικάει τα μεγαλύτερα τέρατα της φαντασίας μου.

Αυτή είναι η οικογένεια στα μάτια ενός παιδιού. Και για μένα, καλή οικογένεια είναι αυτή που κρατά τους δεσμούς, που χαρίζει αγάπη, που βοηθά ο ένας τον άλλον, που μοιράζεται τη χαρά, που στις δυσκολίες δεν είναι ανάγκη να πουν πολλά και είναι ο ένας δίπλα στον άλλον.

Σε μια οικογένεια θα υπάρχουν βέβαια και στιγμές έντασης, στιγμές που θα παραφερθείς, θα φωνάξεις, θα προσβάλλεις, θα πεις βαριές κουβέντες, θα εκτοξεύσεις κατηγορίες. Και μετά, θα μετανιώσεις, θα αγκαλιαστείς, θα φιληθείς, θα πεις την πιο ειλικρινή σου συγγνώμη και όλα θα περάσουν…

Γιατί οι  αγαπημένοι άνθρωποι της οικογενείας σου -όπως κι εσύ- ξεχνούν και έχουν μάθει να συγχωρούν. Γι” αυτό είναι «αγαπημένοι».  

Αυτή είναι η «αγκαλιά της οικογένειας!» 

Μια αγκαλιά που είναι  πάντα ανοιχτή… 

 Είναι το κέντρο της ζωής μου! Η τύχη μου! 

Οι γονείς μου λένε ότι  η οικογένεια είναι

«Ένα δέντρο που ανθίζει, ένα δέντρο με γερά κλαδιά, ένα δέντρο από όπου όταν είσαι μικρός βιάζεσαι να φύγεις μακριά του και όσο μεγαλώνεις νιώθεις πόσο αναγκαία σού είναι η σκιά του. Και επιστρέφεις.» 

Τα πρόσωπα σε μία οικογένεια μπορεί να είναι πιο λίγα, πιο πολλά, μπορεί να είναι λίγο ή πολύ πιο διαφορετικά, αλλά θα είναι πάντα μια « οικογένεια».

Η Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Από τότε, κάθε χρόνο τη 15η Μαΐου γιορτάζουμε την οικογένεια, το σημαντικό ρόλο που παίζει στη ζωή μας και τη σπουδαιότητά της ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας. Η ημέρα αυτή έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει την διεθνή κοινότητα και να αναδείξει κοινωνικά, δημογραφικά και οικονομικά θέματα που επηρεάζουν την οικογένεια.

Παπαγεωργίου Ιωάννης, Δ2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης