Επιστολή στο μουσείου του Λούβρου

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΒΡΟΥ    ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ VIDEO

Θεσσαλονίκη     15/06/2021

Αξιότιμε κύριε διευθυντή,
Είμαστε οι μαθητές του ΣΤ’2 του 180υ Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου  και σας απευθύνουμε αυτήν την επιστολή για να εγκρίνετε την επιστροφή των αγαλμάτων, της Νίκης της Σαμοθράκης και της Αφροδίτης της Μήλου στην Ελλάδα.
Πρώτα απ” όλα, για τον ελληνικό λαό τα δύο αυτά αγάλματα είναι πολύ σημαντικά και αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά του ελληνικού πολιτισμού και αξιόλογο δείγμα της παγκόσμιας κληρονομιάς. Τα αγάλματα αυτά φιλοτεχνήθηκαν από αρχαίους Έλληνες γλύπτες πριν από πολλούς αιώνες και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας.
Πώς θα νιώθατε εσείς αν από τη Γαλλία κάποιος σας αφαιρούσε ένα κομμάτι της δικής σας ιστορίας; Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να βλέπει ότι τόσα χρόνια, τα αγάλματα αυτά απουσιάζουν από τη χώρα του και στη θέση τους υπάρχουν αντίγραφα των αγαλμάτων αυτών.
Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στην τεχνογνωσία όσο αφορά τη συντήρηση, την ασφάλεια και τη φιλοξενία των αγαλμάτων σε σύγχρονα μουσεία, τα οποία υπάρχουν σε όλη την επικράτεια.
Για όλους αυτούς του λόγους, ζητάμε την επιστροφή των αγαλμάτων στον Ελλαδικό χώρο, στο χώρο που γεννήθηκαν πριν από πολλούς αιώνες.
Ελπίζουμε να μελετήσετε και να εξετάσετε προσεκτικά το αίτημά μας. Περιμένουμε μια θετική έγκριση από την πλευρά σας.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

ΤΗΣ ΣΤ΄2 ΤΑΞΗΣ     ΤΟΥ 18ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης