Halloween: μύθοι και έθιμα

Το Halloween γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου, την τελευταία ημέρα του Κελτικού ημερολογίου. Στην πραγματικότητα ήταν μια γιορτή που τιμούσαν τους νεκρούς και ήθελαν να ξορκίσουν τα κακά πνεύματα.

Ξέρατε ότι :

  • η παράδοση αυτή πρωτοεμφανίστηκε τον μεσαίωνα, όταν οι φτωχοί άνθρωποι ντυνόντουσαν και πήγαιναν από πόρτα σε πόρτα, λέγοντας προσευχές για να πάρουν φαγητό;

  • η παράδοση με τις σκαλισμένες κολοκύθες, που ονομάζονται Jack-o-Lanterns, ξεκίνησε στην Ιρλανδία τον 18 αιώνα;

  • Ο μύθος λέει ότι ένας κακός σιδηρουργός με το όνομα Jack πέθανε, αλλά δεν πήγε στον παράδεισο. Ήταν καταδικασμένος να περιπλανιέται στη γη και ζήτησε από τον διάβολο φως. Ο διάβολος του έδωσε ένα κερί, που το τοποθέτησε σε ένα σκαλισμένο γογγύλι. Στην πορεία τα γογγύλια αντικαταστάθηκαν με κολοκύθες!

    Το Trick or Treat δηλαδή «φάρσα ή κέρασμα» είναι ένα παραδοσιακό έθιμο αποκριών για παιδιά και ενήλικες σε αρκετές χώρες. Το βράδυ πριν από την ημέρα των Αγίων Πάντων, παιδιά με τρομακτικά κοστούμια πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι για να μαζέψουν κεράσματα. Αν όμως δεν τους κεράσουν τίποτα, τότε κάνουν φάρσα στους ιδιοκτήτες, πετώντας για παράδειγμα αυγά, ντομάτες, αλεύρι κλπ.

    https://www.youtube.com/watch?v=neHwHmYZNCM

    Παρακάτω είναι μερικά τραγούδια για το Halloween

    https://www.youtube.com/watch?v=SJacezRo9qc

    https://youtu.be/4jxcWlq3CBg

    https://youtu.be/ToeaHKxqKWA

  • αδδ 

    Happy Halloween!!!

    Συντάκτες άρθρου: Κυριμκυρίδου ΣοφίαΤσαπαδά Σοφία

    υπό την επίβλεψη της δασκάλας των Αγγλικών κας Μαρίας Νικοπούλου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης