Ένα θεαματικό ταξίδι μέσα στο ανθρώπινο σώμα!

 

Μετά από αρκετό καιρό, κάναμε επιτέλους την πρώτη μας εκπαιδευτική εκδρομή!

Η Γ΄ και η ΣΤ΄ τάξεις του σχολείου μας επισκεφτήκαμε το Μουσείο Ανθρωπίνου Σώματος που βρίσκεται στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων, στο Ωραιόκαστρο.

  • Σε μια αίθουσα οπτικοακουστικού υλικού παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικά βίντεο με θέμα την ανθρώπινη υγεία και τη σωστή διατροφή και ενημερωθήκαμε για το τι πρέπει να τρώμε πιο συχνά και τι όχι.
  • IMG_20211103_102449 - Αντιγραφή

Επίσης, ενημερωθήκαμε για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και πόσο επιβαρύνονται τα πνευμόνια ενός ανθρώπου όταν είναι καπνιστής. Συζητήσαμε, με αφορμή ένα σύντομο βίντεο που είδαμε, για το πόσο κακή κι επικίνδυνη συνήθεια είναι το τσιγάρο και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι καλό είναι να μην το αρχίσουμε ποτέ!

  • Στη συνέχεια, περιηγηθήκαμε σε ένα εντυπωσιακό ομοίωμα ανθρώπινου σώματος, πενήντα μέτρων μήκος  και έξι μέτρων ύψος (50μ x 6μ)! Κάναμε ένα θεαματικό ταξίδι μέσα στο ανθρώπινο σώμα! Περπατήσαμε, παρατηρήσαμε από κοντά και ενημερωθήκαμε από το προσωπικό της έκθεσης για όλα τα βασικά μας όργανα και τις λειτουργίες τους. Ήταν μια πραγματικά απίθανη εμπειρία!
  • Στο τέλος του προγράμματος όλοι μαζί παίξαμε στο γήπεδο που υπήρχε στο χώρο και το ευχαριστηθήκαμε!

Στεφανία Μπελτσίδου, Στ΄     Ελισάβετ Χαζαρίδου, Στ΄

Στη συνέχεια η περιγραφή της εκδρομής με την πένα των μαθητριών της Γ΄τάξης

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου του 2021 πήγαμε εκδρομή στο Μουσείο ανθρώπινου σώματος. Εκεί είδαμε πώς είναι μέσα το σώμα μας. Μπήκαμε μέσα σε ένα ψεύτικο σώμα και είδαμε τη γλώσσα , τον εγκέφαλο , την καρδιά και άλλα πολλά. Επίσης, μάθαμε πώς είναι η καρδιά και ότι χωρίς αυτήν δε ζούμε. Μάθαμε πολλά πράγματα για το ανθρώπινο σώμα και για την υγιεινή διατροφή.

Είδαμε ένα βιντεάκι για το πεπτικό σύστημα και ένα άλλο για την υγιεινή διατροφή .Ενημερωθήκαμε για το τι πρέπει να τρώμε και τι όχι, πώς πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας και πότε. Αργότερα, πήγαμε σε ένα γήπεδο όπου διασκεδάσαμε και παίξαμε. διάφορα παιχνίδια, όπως ψείρες , καυτή πατάτα, μήλα, ποδόσφαιρο. Περάσαμε μια συναρπαστική μέρα παρατηρώντας και μαθαίνοντας για το ανθρώπινο σώμα. Πριν φύγουμε,  βγήκαμε μια φωτογραφία όλοι μαζί και μετά πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.

γ ταξη

Καββάδα Χρυσή, Γ΄τάξη

Καζαντζίδου Μαρία, Γ΄τάξη

Κουνουπάκη Χρυσάνθη, Γ΄τάξη

Προύσαλη Μιχαέλα, Γ΄τάξη

Μπουκουβάλα Κατερίνα, Γ΄τάξη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης