Συνέντευξη με έναν τουρίστα

αρχείο λήψης (8)

Της Δέσποινας  Μαστόρου

Χθες, είχα την  ευκαιρία να πάρω συνέντευξη από έναν τουρίστα και να του θέσω ορισμένες ερωτήσεις με βάση τις εντυπώσεις του από την επίσκεψή του στον τόπο μας, την Ρόδο.

Αρχικά, τον ρώτησα ποιο μέρος ήταν το αγαπημένο του και ο ίδιος ισχυρίστηκε πως το μέρος που του έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η Παλιά Πόλη. Συγκεκριμένα, την περιέγραψε ως ένα πανέμορφο, ξεχωριστό αλλά και εκθαμβωτικό τοπίο που δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο. Στην συνέχεια, υποστήριξε την άποψή του λέγοντας πως η Παλιά Πόλη έχει μέσα αρκετά όμορφα τουριστικά μαγαζιά, ωραία μέρη (όπως το σιντριβάνι), πολύ νόστιμο φαγητό καθώς επίσης και αρκετά φιλόξενο κόσμο.

Αφετέρου, στην ερώτηση «τι πιστεύετε πως κάνει το νησί μας ξεχωριστό» η απάντηση που μου έδωσε ήταν οι θάλασσές μας. Τουλάχιστον για εκείνον φάνηκε αρκετά σημαντικό το γεγονός πως το νησί μας έχει πολλές θάλασσες αφού οι περισσότεροι τουρίστες με καταγωγή από το εξωτερικό σπάνια έχουν την ευκαιρία να πάνε να κολυμπήσουν σε θάλασσα και συγκεκριμένα σε μία καθαρή θάλασσα. Χαρακτήρισε τις θάλασσες της Ρόδου ως αρκετά καθαρές και δροσερές, όμως παρατήρησε αρκετά σκουπίδια στις ακτές.

Επιπρόσθετα, ο τουρίστας εκτός από την Παλιά Πόλη και τις θάλασσες της Ρόδου, αναφέρθηκε και στο φαγητό του τόπου μας το οποίο του έκανε εξίσου μεγάλη εντύπωση. Ισχυρίστηκε πως υπάρχουν αρκετά μαγαζιά τα οποία πουλάνε πολύ νόστιμο φαγητό αλλά σε υψηλές τιμές, ενώ, από την άλλη πλευρά, υπάρχουν ταβέρνες αρκετά πιο οικονομικές με εξίσου νόστιμο φαγητό. Άρα, δεν υπάρχει ισορροπία. Επιπλέον, τον ρώτησα ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο φαγητό του τόπου μας και το φαγητό που τρώνε στο εξωτερικό και ίδιος μου εξήγησε πως το φαγητό μας είναι παραδοσιακό, ξεχωριστό, πεντανόστιμο και αξίζει. Ο τουρίστας ανέφερε επίσης πως μάλλον το φαγητό του τόπου μας είναι από τα καλύτερα που έχει δοκιμάσει.

Τέλος, στην ερώτηση για το αν θα ξαναεπισκεπτόταν το νησί μας,  απάντησε πως σίγουρα θα ήταν από τα πρώτα μέρη που θα ήθελε να ξαναέρθει ώστε να μάθει περισσότερα πράγματα για την κουλτούρα και για την γλώσσα μας. Επίσης, ισχυρίστηκε πως σίγουρα θα επισκεφτεί  ξανά  το νησί μας, ειδικά το καλοκαίρι, για να απολαύσει τα πανέμορφα τοπία και αξιοθέατα της Ρόδου.

Σχολιάστε

Top