ΧΑΨΙ (Γαύρος ξυδάτος)

αρχείο λήψης (2)

Του Χρήστου Θωμίδη

Υλικά

-1 κιλό γάβρος

-2 κουταλιές της σούπας αλάτι

-ξύδι όσο χρειαστεί

-ελαιόλαδο

-4 φύλλα δάφνης

-1 μικρό ματσάκι άνηθο

-ρίγανη

-5-6 σκελίδες σκόδρου

   Παρασκευή

Πλένουμε τους γάβρους καλά και κατόπιν τραβάμε το κεφάλι και την ραχοκοκαλιά. Έτσι οι γάβροι μένουν καθαροί φιλέτο. Έπειτα τους ανακατεύουμε με το αλάτι και το ξύδι σε ένα βάζο και τους αφήνουμε για 10-12 ώρες στο ψυγείο. Στη συνέχεια τους στραγγίζουμε χωρίς να τους πλύνουμε. Τους τοποθετούμε ομοιόμορφα στο βάζο, τους σκεπάζουμε με λάδι εώς επάνω, αφού έχουμε τοποθετήσει τα υπόλοιπα μυρωδικά και το σκόρδο.

Καλή Όρεξη

 

Σχολιάστε

Top