«Εscape to Rhodes / Έchappée à Rhodes »

«Εscape to Rhodes / Έchappée à Rhodes »

Εκπαιδευτικός περίπατος για λήψη φωτογραφιών στα πλαίσια του project «Εscape to Rhodes / Έchappée à Rhodes »

 Την Δευτέρα 14η Μαρτίου 2022 όλα τα τμήματα της Γ΄ Γυμνασίου, έλαβαν μέρος σε έναν εκπαιδευτικό περίπατο, συγκεκριμένα σε μια φωτογραφική εξόρμηση στην Μεσαιωνική Πόλη.

Η εξόρμηση ξεκίνησε από την Θαλασσινή Πύλη και κατέληξε στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου μέσα από τα γραφικά σοκάκια της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου. Οι μαθητές/τριές μας με την καθοδήγηση του επαγγελματία φωτογράφου Κου Μάκου Τσιμέττα ο οποίος είναι υπεύθυνος για το φωτογραφικό εργαστήρι του Ιδρύματος Σταματίου, τράβηξαν φωτογραφίες με τα κινητά τους εστιάζοντας σε διάφορα σημεία φωτογραφικού ενδιαφέροντος που τους τα υπέδειξε ο επαγγελματίας φωτογράφος, πειραματίστηκαν με το φως και τις θέσεις της ψηφιακής τους κάμερας,  συνέλλεξαν πληροφορίες για πολλά σημεία της υπέροχης αυτής πόλης και τελικά είδαν την πόλη τους με μια άλλη ματιά.

 Συντονίστριες της δράσης ήταν οι κυρίες Μαρία Αγγελική Μυριαλλάκη (Αγγλικών) και Φαίη Φερεντίνου (Γαλλικών). Συνοδοί καθηγητές ήταν οι ακόλουθοι: Τοπούζης Μιχαήλ, Δημητρίου Θεοδώρα, Μπουκουβάλα Κερασία, Δημητροπούλου Ζωή, Καραβίτη Φλωργιάννα και Μπαγανάς Ιωάννης.  Στόχος της εξόρμησης ήταν ο πειραματισμός των μαθητών/τριών με την κάμερα των κινητών τους τηλεφώνων κάτω από την προσωπική επιστασία ενός επαγγελματία φωτογράφου που ήταν πρόθυμος να απαντήσει σε όλες τους τις ερωτήσεις και να τους δείξει πώς να χρησιμοποιήσουν το φως και τις σκιές. Άλλος ένας στόχος ήταν να μάθουν πληροφορίες για όλα τα σημεία από όπου περάσαμε και ταυτόχρονα να μάθουν να βλέπουν την πόλη τους με μια διαφορετική οπτική μέσα στο πλαίσιο του project «Εscape to Rhodes / Έchappée à Rhodes » που έχει σκοπό την προβολή και διαφήμιση του τόπου όπου ζούμε.

Σχολιάστε

Top