ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ – FIVE FEET APART

Ένα βήμα πιο κοντά

Της Φαμηλιά Ραφαέλας και Μαστόρου Δέσποινας

Το βιβλίο «Ένα βήμα πιο κοντά» τοποθετείται στο #1 μπεστ σέλερ των New York Times, δηλαδή έχει τις υψηλότερες πωλήσεις στην κατηγορία του. Πρόκειται για ένα βιβλίο που απευθύνεται σε εφήβους άνω των 13 ετών. Συγγραφείς του βιβλίου είναι η Rachael Lippincott, ο Mikki Daughtry και ο Tobias Iaconis οι οποίοι το αφιέρωσαν στην Claire Wineland καθώς επίσης και σε όλους αυτούς που εξακολουθούν να δίνουν γενναία μάχη ενάντια στις κυστικές ίνες. Πρωταγωνιστούν η Stella Grant και ο Will Newman, δύο έφηβοι που αγωνίζονται με εχθρό αυτή την θανατηφόρα ασθένεια.

ΣΥΝΟΨΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Η Στέλλα θέλει να έχει τον έλεγχο, παρόλο που οι πνεύμονες της είναι εντελώς ανεξέλεγκτοι, την έχουν στείλει μέσα και έξω από το νοσοκομείο το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, Αυτό που πρέπει να ελέγξει περισσότερο είναι η απόσταση της από οποιονδήποτε ή οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη και να θέσει σε κίνδυνο την πιθανότητα μεταμόσχευσης πνεύμονα. Έξι πόδια διαφορά απόσταση. Χωρίς εξαιρέσεις.
Το μόνο πράγμα που θέλει να έχει ο Γουίλ είναι να φύγει από το νοσοκομείο. Σε μία εβδομάδα θα γίνει 18 και μετά θα μπορεί να αποσυνδέεται από όλες αυτές τις μηχανές και να πάει να δει τον κόσμο.
Ο Γουίλ είναι ακριβώς ο κίνδυνος που πρέπει η Στέλλα να αποφύγει. Αλλά τα έξι πόδια δεν αισθάνονται ασφάλεια. Αισθάνεται σαν τιμωρία. Τι θα γινόταν αν μπορούσαν να κλέψουν μόνο λίγο από το χώρο που τους έκλεψαν οι σπασμένοι πνεύμονες τους; Θα ήταν πραγματικά τόσο επικίνδυνη η απόσταση των πέντε ποδιών μεταξύ τους αν εμποδίσει την καρδιά τους να σπάσει; Μπορεί δύο άνθρωποι να αγαπηθούν χωρίς να έχουν την δυνατότητα της επαφής;

ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Το βιβλίο περιέχει πλούσιο λεξιλόγιο και εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι έφηβοι στην καθημερινότητά τους κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Είναι διαθέσιμο στην αγγλική γλώσσα αλλά μπορείτε να το βρείτε μεταφρασμένο και στην ελληνική. Το αυθεντικό βιβλίο είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να εξασκήσουν τα αγγλικά τους. Έχει ήδη κυκλοφορήσει η ταινία βασισμένη στο συγκεκριμένο βιβλίο αλλά εμείς σας προτείνουμε να διαβάσετε πρώτα το βιβλίο με σκοπό την ανάπτυξη της φαντασίας σας αλλά και την διεύρυνση των οριζόντων σας.
Το βιβλίο «Ένα βήμα πιο κοντά» είναι ένα άκρως συγκινητικό βιβλίο που θα αγγίξει την καρδιά σας! Η ιστορία της Στέλλας και του Γουίλ ,δύο εφήβων που ερωτεύονται αλλά που δεν μπορούν να αγγίξουν ο ένας τον άλλο εξαιτίας της αδυναμίας των πνευμόνων τους, μας θυμίζει τη σημερινή κατάσταση με την πανδημία που δεν μας επιτρέπει να έρθουμε πιο κοντά. Διαβάστε το για να μάθετε αν τελικά η αγάπη κλονίζεται από αποστάσεις και περιορισμούς.

 

Σχολιάστε

Top