Κινούμαι «ηλεκτρονικά»…

ποδηλατα

Συνέντευξη με την κα Έφη Τριανταφυλλίδου

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα

Η κα Έφη Τριανταφυλλίδου είναι υπεύθυνη διοργάνωσης του φεστιβάλ ηλεκτρικών ποδηλάτων στην Κω. Συζητήσαμε μαζί της και αντλήσαμε επαρκείς πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα.

Αρχικά, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του ηλεκτρικού ποδηλάτου που είναι αρκετά. Ισχυρίστηκε ότι το ηλεκτρικό ποδήλατο δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους που δεν έχουν την κατάλληλη φυσική κατάσταση να ανεβούν σε ένα κανονικό ποδήλατο ώστε να πάνε στη δουλειά τους ή να διασχίσουν μία μακρινή απόσταση. Η μπαταρία του ποδηλάτου υποβοηθά τα πετάλια και με αυτόν τον τρόπο μπορούν να διανύσουν μακρινές αποστάσεις με λιγότερη κούραση. Επίσης είναι προτιμότερο από το μηχανάκι διότι το μηχανάκι καίει καύσιμα, έχει έξοδα, ρυπαίνει το περιβάλλον και προκαλεί ηχορύπανση. Αντίθετα το ηλεκτρικό ποδήλατο δεν μολύνει το περιβάλλον, δεν ηχορυπαίνει, η μπαταρία του είναι φορτίσιμη, η ενέργεια της μπαταρίας είναι ελάχιστη. Όπως ανέφερε η κα Έφη, χρειάζεται τόση μπαταρία όση χρειάζεται και το κινητό μας.

Στη συνέχεια, συζητήσαμε για τη διαφορά ανάμεσα σε ένα κανονικό ποδήλατο και σε ένα ηλεκτρικό. Η συνομιλήτρια μας μάς εξήγησε πως το κανονικό ποδήλατο έχει μία μικρή και μεγάλη υποβοήθηση ανάλογα με το πόσο το χρειάζεσαι και με τη χρήση του.

Έπειτα, έγινε λόγος στη διαφοροποίηση ανάμεσα στο μηχανάκι και το ηλεκτρικό ποδήλατο. Το μηχανάκι καίει καύσιμα με αποτέλεσμα τη ρύπανση του περιβάλλοντος, έχει έξοδα συντήρησης και τέλη κυκλοφορίας. Αντίθετα, με το ηλεκτρικό ποδήλατο δεν αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα. Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους που δεν έχουν δίπλωμα δηλαδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εφήβους έως και άτομα πολύ μεγάλης ηλικίας.

Επιπρόσθετα, ρωτήσαμε πόσο χρονοβόρα είναι η διαδικασία κατασκευής ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου. Η κ. Έφη ισχυρίστηκε πως ένα ποδήλατο δεν έχει ιδιαίτερο χρόνο κατασκευής καθώς η διαφοροποίηση του από τα κοινά ποδήλατα είναι πως αυτά είναι εξοπλισμένα με μία μπαταρία, η οποία όμως κατασκευάζεται σε άλλο εργοστάσιο και προσαρμόζεται μετά πάνω στο ποδήλατο.

Τέλος, αναφέρθηκε στο καινούργιο πρόγραμμα παροχής οικονομικών υπηρεσιών με πράσινη ενέργεια της ΔΕΗ. Σκοπός είναι να χρησιμοποιηθεί η ενέργεια του ηλεκτρισμού που παίρνουμε στα σπίτια μας από πηγές ανανεώσιμης ενέργειας. Το  ηλεκτρικό ποδήλατο είναι πράσινη ενέργεια και καθώς η ΔΕΗ στοχεύει στην πράσινη ενέργεια για έναν βιώσιμο πλανήτη αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για να υποστηρίξει αυτό το καινοτόμο φεστιβάλ.

Και πιστέψτε με, το φεστιβάλ αυτό συγκέντρωσε πολλούς ενδιαφερόμενους που σίγουρα θα γίνουν οι μελλοντικοί οπαδοί του ηλεκτρικού ποδηλάτου.

Μαστόρου Δέσποινα – Φαμιλιά Ραφαέλα

Σχολιάστε

Top