Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Οι μαθητές της τάξης Β1 , μετά από συζήτηση στην τάξη τους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, έγραψαν τις σκέψεις τους για τα αδέσποτα ζώα.

Τα αδέσποτα

Τα αδέσποτα ζουν στον δρόμο γιατί τα παράτησαν οι άνθρωποι. Ίσως τους ενοχλούσε που ζητούσαν συνέχεια παιχνίδι και βόλτα… ίσως οι άνθρωποι είχαν παιδί και δεν ήθελαν να φροντίζουν και ζωάκι. Δεν είναι σωστό να αφήνουμε τα ζωάκια να ζουν στον δρόμο, γιατί μπορεί να τα πατήσουν τα αυτοκίνητα. Ίσως πεθάνουν από την πείνα και την δίψα. Τα ζώα πρέπει να έχουν σπίτι και φροντίδα!

Ειρήνη Καραφώτη

Τα αδέσποτα ζουν στον δρόμο γιατί οι άνθρωποι τα παρατάνε επειδή τα βαριούνται. Άλλες φορές οι κοπέλες γεννάνε και δεν τα θέλουν και άλλες οι ιδιοκτήτες πεθαίνουν και τότε αναγκαστικά μένουν μόνα τους. Τα αδέσποτα γεννάνε και μερικές φορές γεννάνε μέχρι και εννιά κουτάβια. Και οι γάτες γεννάνε πολλά γατάκια. Τα αδέσποτα ζώα ζουν λυπημένα γιατί οι άνθρωποι τους φέρονται σαν να είναι σκουπίδια! Δεν είναι σωστό να αφήνουμε τα ζωάκια μας στον δρόμο, γιατί έχουν ανάγκη για φαγητό, για νερό και για αγάπη! Επίσης κινδυνεύουν στον δρόμο, από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, να τα πατήσουν.

Όλγα Δρουμπούκη

2 Σχόλια

Υποβολή απάντησης