Ταξίδι στην Μάλτα (Γεωργία Μπούρα ΣΤ 2)

Πριν από έναν μήνα, τις απόκριες, επισκέφτηκα με την οικογένεια μου τη Μάλτα, ένα μικρο νησί στη Μεσόγειο θάλασσα. Ξεκινήσαμε ένα Σάββατο νωρίς το πρωί και μετά από τρεις ώρες φτάσαμε στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος ». Μπήκαμε στο αεροπλάνο και μετά από μιάμιση ώρα προσγειωθήκαμε στη Βαλέτα

Η Βαλέτα, η πρωτεύουσα της Μάλτας, με εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή . Μαγεύτηκα από τα στενά δρομάκια της, τα πολύχρωμα ξύλινα μπαλκόνια των σπιτιών και τα ψηλά της τείχη. Eπισκεφτηκαμε τον ναό του Αγίου Ιωάννη στον οποίο όλα μέσα ήταν ολόχρυσα και απολαύσαμε την θέα από το μεγάλο λιμάνι.Το βραδάκι παρακολουθήσαμε την μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού με πρωτότυπα φωτιζόμενα άρματα και εντυπωσιακές στολές.

Το επόμενο πρωί επισκεφτήκαμε την «σιωπηλή πόλη» Μεδίνα και περπατήσαμε στα αρχοντικά που παλιά ζούσαν ιππότες .Το απόγευμα πήγαμε στην Ροτόντα της Μόστα και είδαμε το αντίγραφο της γερμανικής βόμβας που διαπέρασε τον τρούλο κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και δεν εξερράγη, ενώ βρίσκονταν μέσα τριακόσια άτομα. Την τελευταία μέρα κατευθυνθήκαμε στη βόρεια πλευρά της Μάλτας, όπου βρίσκεται το ξύλινο χωριό του Ποπάυ και έβγαλα άπειρες φωτογραφίες με ηθοποιούς που υποδύονταν τους ήρωες της ταινίας.

Η Μάλτα αποτελεί έναν μαγευτικό προορισμό και σας προτείνω να την επισκεφτείτε σύντομα !!!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης