Σχολική εκδρομή στο Θέατρο

Image by macrovector on Freepik

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου πήγαμε στον Πολυχώρο να δούμε ένα θέατρο που λεγόταν “Οι βάτραχοι” του αρχαίου κωμικού Αριστοφάνη.

Όταν πήγαμε καθίσαμε και σε λίγα λεπτά άρχισε το θέατρο. Τότε ξαφνικά βγήκε από ένα μηχάνημα ένας πράσινος καπνός. Συνέχισε το θέατρο με πολλά αστεία. Ήταν ο Διόνυσος και μαζί μαζί του ο δούλος του. Επίσης έκαναν αγώνα ο Ευριπίδης με τον Αισχύλο. Στο τέλος νίκησε ο Αισχύλος.

Μου άρεσε πάρα πολύ το θέατρο. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο από όλα ήταν ο αγώνας του Ευριπίδη με τον Αισχύλο. Θα ήθελα να ξαναπάω στον Πολυχώρο να δω θέατρο και εύχομαι να είναι του Αριστοφάνη.

Γερασιμοπούλου Νικολία Γ1

 

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου πήγαμε να δούμε τους “βατράχους” του Αριστοφάνη στο πολιτιστικό κέντρο της Αμαλιάδος.

Εκεί είδα μία αστεία παράσταση. Ήταν ο Διόνυσος και βοηθός του. Ο βοηθός του ήταν πάνω σε ένα γαϊδουράκι και κουβαλούσε πράγματα. Μετά πήγαν στο σπίτι του Ηρακλή για να τους βοηθήσει να πάνε στον Άδη. Πήγε ο Διόνυσος στον Άδη και είπε να γίνει ένας αγώνας και όποιος νικούσε θα τον έπαιρνε στη γη.

Μου άρεσε πολύ και θα ήθελα να ξαναπάω.

Νίκος Αντωνόπουλος Γ1

 

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 πήγαμε με το σχολείο μας στον Πολυχώρο πολιτισμού Αμαλιάδας για να δούμε την κωμωδία του Αριστοφάνη “Βάτραχοι”.

Ήταν πολύ ωραία! Καθίσαμε στα καθίσματα και βγήκε η  παρουσιάστρια. Μόλις τελείωσε την παρουσίαση ακούστηκε μία φωνή που έλεγε με λίγα λόγια την ιστορία. Ύστερα από λίγο βγήκαν καπνοί με διάφορα χρώματα:  κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε. Μετά από λίγο χαμήλωσαν τα φώτα και η κωμωδία άρχισε.

Ήταν πολύ αστεία! Άλλες φορές γελάγαμε άλλες φορές όχι. Μετά από κάμποση ώρα τελείωσε. Οι ηθοποιοί έκαναν μία μεγάλη υπόκλιση. Άκουσα με προσοχή τις οδηγίες που μας έδιναν οι δασκάλες μας.

Γυρίσαμε στο σχολείο και επειδή είχε χτυπήσει διάλειμμα ανεβήκαμε στην τάξη και πήραμε το κολατσιό μας.

Ήταν μία αξέχαστη μέρα! Θα τη θυμάμαι για πάντα!!!

Αθανασία Παπαγεωργίου Γ1

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης