Η χώρα μου (Αλβανία)

Φωτογραφία από Emmanuel Baltazar από το Pixabay

Albania for e-class for miss MARIA

Το καλοκαίρι είχα πάει στην Αλβανία. Eίχα περάσει πολύ ωραία,πρέπει και εσείς να επισκεφτείτε την συγκεκριμένη χώρα. Μπορείτε να πάτε και δείτε αρκετά αξιοθέατα.

Κάποια από τα έθιμα τους είναι τα παρακάτω:

  • Ένα έθιμο γίνεται στις 14 Μαρτίου. Η γιορτή αυτή γίνεται προς τιμή των Αλβανών. Τα παιδιά γυρνάνε όπως εδώ στα κάλαντα αλλά δεν παίρνουν λεφτά. Ούτε τραγουδάνε αλλά μόνο λένε (χαρούμενη Άνοιξη).Οι δρόμοι εκείνη την μέρα γεμίζονται με κόσμο και παντού μοιράζουν μπισκότα.

  • Ο γάμος στην Αλβανία κρατάει 4 μέρες. Την πρώτη μέρα οι καλεσμένοι πηγαίνουν στο σπίτι του γαμπρού για να του ευχηθούν. Την δεύτερη μέρα οι καλεσμένοι πηγαίνουν στο σπίτι της νύφης για να της ευχηθούν. Την τρίτη μέρα ο γαμπρός παίρνει την νύφη από το σπίτι της και την οδηγεί στο δικό του σπίτι. Η νύφη μπαίνοντας στο καινούργιο της σπίτι,βούτα τα δυο δάχτυλά της στο μέλι και αλείφει την πόρτα με μέλι για την καλή τύχη.Τέλος την τέταρτη μέρα γίνεται το μεγάλο γλέντι το γάμου.

  • Ένα έθιμο που έχουν στην Αλβανία για την Πρωτοχρονιά είναι να φτιάχνουν μπακλαβά και να τον τρώνε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς για να είναι γλυκιά η χρονιά που »έρχεται». Εκτός από τον μπακλαβά ψήνουν όλοι μαζί κρέας στην σχάρα και διάφορες πάστες. Ένα άλλο έθιμο που έχουν στην Αλβανία για την Πρωτοχρονιά είναι να ανταλλάσσουν τα δώρα τους πριν έρθει η καινούργια χρονιά γιατί υπάρχει μια παλιά ιστορία που λέει ότι αν δεν δώσουμε το δώρο μας σε κάποιον με τον ερχομό της καινούργιας χρονιάς, η καινούργια χρονιά θα μας στερήσει πολύτιμα αγαθά από την ζωή μας.

 Ανκελίνα Σεχάι  Ε’2

 

2 Σχόλια

Υποβολή απάντησης