Τα Χριστούγεννα της Λουτσία

Η Λουτσία ήταν ένα κορίτσι που ζούσε με τη μαμά και τον μπαμπά της. Ο μπαμπάς της ήταν Άγιος – Βασίλης όπως όλοι οι μπαμπάδες των παιδιών.

Στο σχολείο που πήγαινε τα αγόρια προετοιμάζονταν για όταν μεγαλώσουν να γίνουν Άγιοι- Βασίληδες. Τα κορίτσια όμως έκαναν άλλα πράγματα όπως πλέξιμο. Αυτό δεν άρεσε στη Λουτσία που δεν μπορούσε να γίνει Άγια -Βασίλαινα.

Κάθε χρόνο στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μοίραζαν στους ανθρώπους αριθμούς. Όποιος είχε τον τυχερό αριθμό εκπληρωνόταν η ευχή του. Τον τυχερό αριθμό φέτος τον είχε η Λουτσία. Η ευχή της ήταν να γίνει Άγια -Βασίλαινα. Με αυτή την ευχή όλοι παρανεύτηκαν. 

Οι δάσκαλοι της ανέθεσαν να εκπληρώσει αυτό που ήθελε ο Άλμπερτ, ένα αγόρι που ζούσε στη Δανία. Για να πάει στη Δανία τη συνόδευσε ο μπαμπάς της.  

Αυτό που ήθελε ο Άλμπερτ ήταν  να γίνει καλά ο μπαμπάς του,  γιατί ήταν πολύ άρρωστος. Η  Κράμπους, που ήταν ένα τέρας, γρατσούνισε τον μπαμπά του Άλμπερτ και αυτός έγινε τρελός. Για να γίνει καλά ο μπαμπάς του Άλμπερτ έπρεπε να πιει λίγα από τα δάκρυα της Κράμπους. 

Ο μπαμπάς της Λουτσίας, ο Άλμπερτ και η Λουτσία πήγαν στις σπηλιά της Κράμπους. Η Κράμπους χτύπησε τον μπαμπά της Λουτσία και παγίδευσης τη Λουτσία. Τη  στιγμή που η Κράμπους πήγε να γρατσουνίσει τη Λουτσία, η αλυσίδα της την τράβηξε, γιατί έχει μπλεχτεί κάπου, ο μπαμπάς της Λουτσία. κοίταξε την Κράμπους στα μάτια και είπε το ξόρκι που την ηρέμησε. Η  Λουτσία πήρε λίγα δάκρυα από την Κράμπους και ο μπαμπάς του Άλμπερτ έγινε καλά.  

Μετά πήραν την Κράμπους και γύρισαν στο σχολείο. Εκεί οι δάσκαλοι είπαν πως η Λουτσία θα πήγαινε στην τάξη των αγοριών και όποιο κορίτσι ήθελε θα μπορούσε να πάει και αυτό. 

Το συμπέρασμα ήταν ότι τα κορίτσια και τα αγόρια μπορούν να κάνουν τα ίδια πράγματα.

Ζωή Μπιρμπίλη Δ2 

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-12-22 074203

 

Η Λουτσία είναι η κόρη του Άι-Βασίλη και μένει στο χριστουγεννιάτικο χωριό μαζί με τα άλλα ξωτικά και τις οικογένειές τους.

 Πηγαίνει σε μία ακαδημία όπου τα κορίτσια μαθαίνουν να ράβουν και τα αγόρια γίνονται Άι-Βασίληδες. Όμως η Λουτσία θέλει να γίνει Αγιο -Βασιλίνα και κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει. 

Η περιπέτειά της ξεκίνησε μία μέρα που είχε πάει σε μία γιορτή με τους γονείς της. Εκεί της έδωσαν έναν λαχνό, που ήταν ο αριθμός 9. Όμως εκείνη το κρατούσε ανάποδα και έδειχνε 6,  αλλά όταν το γύρισε από την κανονική πλευρά έριχνε 9. Κληρώθηκε ο λαχνός της Λουτσία.  Τότε σηκώθηκε, είπε την ευχή της, αλλά της είπαν ότι ήταν αδύνατο. 

Ακούγοντάς την  όμως πόσο πολύ το ήθελε την έβαλαν να περάσει μια δύσκολη και επικίνδυνη δοκιμασία. Έπρεπε να εκπληρώσει την ευχή ενός παιδιού. Χρειαζόταν να μπει σε μία σπηλιά και να πάρει το αντίδοτο για να θεραπευτεί ο πατέρας του παιδιού. 

Με τη βοήθεια της οικογένειάς της και του παιδιού τα κατάφερε να περάσει τη  δοκιμασία και έτσι πήγε στην αίθουσα για Αγιο- Βασίληδες της ακαδημίας.

Παναγιώτα Σωτηροπούλου Δ2

20231218_172449

 

 

3 Σχόλια

Υποβολή απάντησης