Σελίδες Ημερολογίου

Σελίδες Ημερολογίου-Μαρία Τσακουμάκη Γ3

17 Απριλίου 2021

Αγαπητό μου ημερολόγιο,

Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη σήμερα γιατί αύριο ταξιδεύουμε για την τριήμερη εκδρομή που σου είχα αναφέρει. Μόλις τελείωσα το σχολείο και γύρισα σπίτι, έτρεξα απευθείας να φτιάξω τη βαλίτσα μου μιλώντας ταυτόχρονα σε κλήση με τις φίλες μου, συζητώντας τι θα βάλουμε την κάθε μια μέρα που θα είμαστε στη Μυτιλήνη. Όλη μέρα ανυπομονούσα για την στιγμή που θα φεύγαμε από το νησί και θα φτάναμε στον προορισμό μας. Πριν από λίγο έφαγα το βραδινό  μου και ξάπλωσα στο κρεβάτι για να ξεκουραστώ για το μεγάλο ταξίδι που με περιμένει, είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Θα προσπαθώ να σου γράφω όσο βρίσκομαι στη Μυτιλήνη όσο πιο πολύ μπορώ και μόλις γυρίσουμε θα σου πω πώς πέρασα και τις εντυπώσεις μου.

                                                                                      Σελίδες ημερολογίου - Αθανασία Χατζή Β1

Χατζή Αθανασία Β1

     18 Απριλίου 2021

Αγαπητό μου ημερολόγιο,

Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη, έχουμε φτάσει στη Μυτιλήνη! Το ταξίδι μας ήταν πολύ καλό. Επειδή ήταν βράδυ, κοιμηθήκαμε και οι ώρες του ταξιδιού πέρασαν αρκετά γρήγορα. Όταν φτάσαμε στο λιμάνι μας περίμενε ένα πούλμαν το οποίο μας πήγε στο ξενοδοχείο μας. Το ξενοδοχείο είναι κοντά στην πόλη και είναι αρκετά μεγάλο. Στο δωμάτιο είμαι μαζί με την Άννα και την Μαρία, που εξαρχής θέλαμε να είμαστε μαζί και το καταφέραμε! Τακτοποιήσαμε τα πράγματά μας, ετοιμαστήκαμε και πήγαμε να φάμε πρωινό. Μετά άρχισε η περιήγησή μας στα αξιοθέατα του νησιού. Αρχικά επισκεφτήκαμε το κάστρο και το αρχαιολογικό μουσείο της Μυτιλήνης. Έπειτα πήγαμε για φαγητό σε μία ταβέρνα και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστούμε. Στην αρχή ξεκουραστήκαμε και μετά βάλαμε μουσική και αρχίσαμε να ετοιμαζόμαστε για τη βραδινή μας βόλτα στο νησί. Το βράδυ κάναμε μία βόλτα στην παραλιακή, και πήγαμε στα μαγαζιά της αγοράς και ψωνίσαμε. Έπειτα, πήγαμε σε ένα εστιατόριο για φαγητό όλοι μαζί. Όλα ήταν υπέροχα: το φαγητό αλλά και το κλίμα του μαγαζιού. Πριν λίγο γυρίσαμε στο δωμάτιό μας και ξαπλώσαμε κατευθείαν γιατί ήμασταν εξαντλημένες από το ταξίδι, αν και ήταν μία αρκετά ήρεμη μέρα.

 

                                           19 Απριλίου 2021

Αγαπητό μου ημερολόγιο,

Σήμερα ήταν μια πολύ φορτωμένη μέρα, καθώς για να προλάβουμε να εξερευνήσουμε τα περισσότερα αξιοθέατα του νησιού μέσα στο λίγο χρόνο που μας δινόταν ξυπνήσαμε πολύ νωρίς. Φάγαμε το πρωινό μας βιαστικά και ετοιμαστήκαμε για να μας πάρει το πούλμαν και να μας πάει στο πρώτο αξιοθέατο που θα βλέπαμε, το απολιθωμένο δάσος. Εγώ δεν εντυπωσιάστηκα και πολύ, όπως ούτε και οι συμμαθητές μου, γιατί δε μας φάνηκε πολύ ιδιαίτερο δεν μας κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον μας. Η επόμενη στάση που κάναμε ήταν για φαγητό -όλο το τμήμα μαζί-, αφού είχε φτάσει μεσημέρι, σε μια πιτσαρία που βρισκόταν πάνω στη θάλασσα. Καθώς επιστρέφαμε, κάναμε μια σύντομη στάση στον Άγιο Ταξιάρχη, είδαμε την εκκλησία και θαυμάσαμε τις μεγάλες εικόνες και συγχρόνως ακούγαμε την ιστορία που έκρυβε η κάθε εικόνα, την οποία μας αφηγούνταν ο ξεναγός μας. Στη συνέχεια, γυρίσαμε στο ξενοδοχείο, ξεκουραστήκαμε, ετοιμαστήκαμε και μαζί με τον ξεναγό και τους καθηγητές μας εξερευνήσαμε την πόλη της Μυτιλήνης. Αργότερα, εφόσον είχαμε ελεύθερο γεύμα, εγώ με την παρέα μου πήγαμε για φαγητό σε ένα εστιατόριο το οποίο είχε υπέροχο φαγητό και μετά κάναμε βόλτα στην παραλιακή. Τώρα είμαι στο δωμάτιο μαζί με την Μαρία, την Άννα και τα κορίτσια του διπλανού δωματίου και συζητάμε της στιγμές της σημερινής ημέρας.

Σελίδες Ημερολογίου-Μαρία Τσακουμάκη Γ3

Τσακουμάκη Μαρία Γ3

                                                                     20 Απριλίου 2021

Αγαπητό μου ημερολόγιο,

Σήμερα ήταν η τελευταία μέρα του ταξιδιού μας στη Μυτιλήνη. Το πρωί ξυπνήσαμε πολύ νωρίς, γιατί έπρεπε να προλάβουμε να φάμε το πρωινό μας και να μαζέψουμε τα πράγματά μας, γιατί σε λίγες ώρες θα ταξιδεύαμε. Το κλίμα που επικρατούσε ήταν αρκετά στενάχωρο, επειδή όλοι μας περάσαμε υπέροχα και δε θέλαμε να επιστρέψουμε στη συνηθισμένη ρουτίνα μας. Μετά από περίπου δύο ώρες που ήμασταν όλοι έτοιμοι, φύγαμε από το ξενοδοχείο και κατευθυνθήκαμε προς την πόλη για να φάμε κάτι βιαστικά. Λίγη ώρα αργότερα, μπήκαμε στο πούλμαν για να πάμε στο λιμάνι. Το ταξίδι μέχρι στιγμής είναι πολύ καλό -αν και βαριέμαι λίγο τώρα- γιατί οι περισσότεροι συμμαθητές μου κοιμούνται και δεν έχω κάτι να κάνω. Μας απομένει ακόμα αρκετή ώρα για να φτάσουμε πίσω στις οικογένειες και στην καθημερινότητά μας, για αυτό θα σου γράψω τις εντυπώσεις μου. Αυτό το ταξίδι θα μου μείνει αξέχαστο, γιατί πέρασα χρόνο με την παρέα μου και όχι μόνο. Ήρθαμε όλοι πιο κοντά ως τμήμα, πέρα από το εκπαιδευτικό κομμάτι που ήταν λίγο βαρετό αν και μάθαμε αρκετά πράγματα, οι άλλες στιγμές που είχαμε, δηλαδή όταν το βραδύ αλλάζαμε δωμάτια κρυφά, τα ελεύθερά μας γεύματα, οι διαδρομές όταν βρισκόμασταν μέσα στο πούλμαν και αλλά πολλά, ήταν τα καλύτερα κομμάτια αυτού του ταξιδιού. Περισσότερα θα σου πω αύριο γιατί είμαι αρκετά κουρασμένη τώρα.

 

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ: Παπαναστασίου Αγγελική, Περρή Σταματίνα, Σαχάι Εμμανουέλλα, Σερασκέρη Καλλιόπη (Β3)

ΕΞΩΦΥΛΛΟ: Τσακουμάκη Μαρία (Γ3)

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Σελίδες Ημερολογίου"

Σχολιάστε

Top