tav-kosi αρνί με γιαούρτι

tavkosiΑλβανική συνταγή: tav-kosi αρνί με γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 kg αρνί
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 5 ποτήρια του νερού γιαούρτι
  • 4 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές ρύζι
  • Αλάτι
  • 1 ποτήρι νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

• Πλένουμε το αρνάκι μας καλά και το βράζουμε για 30 λεπτά.

• Βγάζουμε από τη φωτιά το αρνί και σουρώνουμε το ζουμί. Ρίχνουμε το ρύζι και το βράζουμε για 10 λεπτά.

• Σε μία άλλη κατσαρόλα έχουμε ρίξει το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και τσιγαρίζουμε μαζί. Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, για να γίνει ένα μείγμα και να αραιώσει.

• Χτυπάμε τα 4 αυγά μαζί με τα 4 ποτήρια γιαούρτι, για να δέσουν όλα μαζί.

• Το μείγμα από το αλεύρι και τα αυγά με το γιαούρτι, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι και τα ανακατεύουμε όλα. Προσθέτουμε το αλάτι.

• Τα τοποθετούμε όλα σε ένα ταψί μαζί με το κρέας.

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

• Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Ρομπέρτο Τσούρρη Β3

 

Σχολιάστε

Top