tav-kosi αρνί με γιαούρτι
Αλβανική συνταγή: tav-kosi αρνί με γιαούρτι
ΥΛΙΚΑ:
- 1 kg αρνί
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 4 αυγά
- 5 ποτήρια του νερού γιαούρτι
- 4 κουταλιές αλεύρι
- 2 κουταλιές ρύζι
- Αλάτι
- 1 ποτήρι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Πλένουμε το αρνάκι μας καλά και το βράζουμε για 30 λεπτά.
• Βγάζουμε από τη φωτιά το αρνί και σουρώνουμε το ζουμί. Ρίχνουμε το ρύζι και το βράζουμε για 10 λεπτά.
• Σε μία άλλη κατσαρόλα έχουμε ρίξει το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και τσιγαρίζουμε μαζί. Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, για να γίνει ένα μείγμα και να αραιώσει.
• Χτυπάμε τα 4 αυγά μαζί με τα 4 ποτήρια γιαούρτι, για να δέσουν όλα μαζί.
• Το μείγμα από το αλεύρι και τα αυγά με το γιαούρτι, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι και τα ανακατεύουμε όλα. Προσθέτουμε το αλάτι.
• Τα τοποθετούμε όλα σε ένα ταψί μαζί με το κρέας.
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
• Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Ρομπέρτο Τσούρρη Β3
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.