ΠΕΛΜΕΝΙΑ

pelmeniaΡΩΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: ΠΕΛΜΕΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ (για τη ζύμη):  

200γρ. νερό

1 αυγό

αλεύρι (όσο πάρει για να σφίξει η ζύμη)

ΥΛΙΚΑ (για τον κιμά)

500γρ. ανάμικτο κιμά

2 κρεμμύδια

αλάτι /πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Φτιάχνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Ετοιμάζουμε τον κιμά. Έπειτα ανοίγουμε το φύλλο ώστε να έχει πάχος 2 χιλιοστά. Μετά με ένα ποτήρι νερού το κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια και με κουταλάκι του γλυκού τοποθετούμε τον κιμά στο κέντρο. Το διπλώνουμε στη μέση, για να γίνει μισοφέγγαρο, και πιέζουμε να κολλήσει η ζύμη. Ύστερα τραβάμε τις δύο άκρες προς τα πίσω και τις κολλάμε μεταξύ τους.

Τα βράζουμε σε νερό για περίπου 7-10 λεπτά. Όταν βράσουν, τα σουρώνουμε και τα σερβίρουμε με βούτυρο και πιπέρι.

 

Νίκος Σωμαράκης Γ2

 

Σχολιάστε

Top