ΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ… (Χριστίνα Λουκοπούλου και Ιωάννα Δρόσου)

Στο άρθρο μας αυτό θα αναφερθούμε σε τουριστικούς προορισμούς με χαμηλό budget, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, που αξίζει να επισκεφτείτε, μέσα από τις προσωπικές μας ταξιδιωτικές εμπειρίες αλλά και άλλων ανθρώπων που ρωτήθηκαν. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Τρεις κορυφαίοι προορισμοί στην Ελλάδα!

  • ΣΥΡΟΣ

1. Εξερεύνησε τη μαγευτική πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο! 

Μόλις βρεθείς στη Σύρο, θα αντικρίσεις την Ερμούπολη, μια νησιωτική πόλη γεμάτη ζωντάνια, η οποία διαφέρει από τα περισσότερα κυκλαδίτικα νησιά που ξέρεις. Κυριαρχούν τα πολύχρωμα αλλά και αρχοντικά σπίτια της. Επίσης, θα συναντήσεις στην πλατεία Μιαούλη το μεγαλόπρεπο Δημαρχείο που σχεδίασε ο Ερνέστος Τσίλλερ αλλά και διάφορα εξαιρετικά εστιατόρια/μπαρ-καφέ. Ακόμη, μπορείς να επισκεφτείς το Θέατρο «Απόλλων» που είναι μια μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου. Μη ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα περίφημα συριανά λουκούμια και τη χαλβαδόπιτα!!!

2. Περιπλανήσου στην Άνω Σύρο! 

Ακριβώς πάνω από την Ερμούπολη, βρίσκεται η Άνω Σύρος. Σε αντίθεση με την Ερμούπολη, τα χρώματα των σπιτιών είναι άσπρα και μπλε, όπως και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων. Η γειτονιά ακόμα είναι διάσημη, διότι είναι διάσπαρτες πολύ όμορφες και γραφικές ορθόδοξες και καθολικές εκκλησίες. Στην Άνω Σύρο, επίσης, μη παραλέιψεις μια βόλτα από το σπίτι-μουσείο του μεγάλου μας ρεμπέτη μουσικού, Μάρκου Βαμβακάρη*! Τέλος, μπορείς να απολαύσεις τη θέα του Αιγαίου από ψηλά και να επισκεφτείς τα γραφικά καταστήματα και τα καφενεία της πιάτσας.

2

*Μάρκος Βαμβακάρης, Φραγκοσυριανή, 1935: https://www.youtube.com/watch?v=EdJvHLKRgxk

  • ΜΑΝΗ

1. Σπήλαιο Διρού

Για αρχή, αξίζει να επισκεφτείς το λιμναίο σπήλαιο του Διρού, ένα από τα πιο συγκλονιστικά σπήλαια του κόσμου, κι όχι μόνο της Ελλάδας! Δεν θα εισέλθεις στο σπήλαιο με τα πόδια, αλλά με βάρκα (!) και θα περιηγηθείς εντός σε μια φαντασμαγορική διαδρομή διάρκειας 45 λεπτών με μοναδικές εικόνες που δεν πρέπει να χάσεις. Η θερμοκρασία στο σπήλαιο είναι από 16-19 °c και η τουριστική διαδρομή έχει μήκος περίπου 1500 μέτρα.

-ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ: Τους τουριστικούς μήνες, εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης κόσμου, υπάρχει πολύωρη αναμονή και γι΄ αυτό σου προτείνουμε να φτάσεις στο σπήλαιο αρκετά νωρίς, αν θες να τη γλυτώσεις! Τα εισιτήρια κυμαίνονται από 4 ως 13€. Δεν είναι ό, τι πιο φθηνό, αλλά αξίζει και με το παραπάνω!

4

2. Βόλτα στην Αρεόπολη
Η Αρεόπολη είναι ένα μέρος που -είτε έρχεσαι για πρώτη φορά είτε όχι- πρέπει να το επισκεφτείς! Στην Αρεόπολη αξίζει να περπατήσεις κατά μήκος του πετρόχτιστου πεζόδρομου, όπου εκεί θα βρεις σοκάκια, πέτρινα μαγαζιά αλλά και γραφικές γωνιές. Πριν μπεις στον πεζόδρομο, θα περάσεις από την Πλατεία Αθανάτων, όπου βρίσκεται το άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, μια σημαντικότατη κι αρχοντική μορφή του Αγώνα της Επανάστασης του 1821.

3

  • ΑΜΟΡΓΟΣ

1. Επίσκεψη στη Χώρα

Η Αμοργός είναι ένα νησί για ήρεμες αλλά και μαγευτικές διακοπές. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις, είναι να επισκεφτείς τη Χώρα του νησιού, στην οποία θα αντικρίσεις αμέτρητα σοκάκια με διάφορα μαγαζιά, όπου θα αγναντεύεις τη θέα από ψηλά. Το απέραντο γαλάζιο θα ξεδιπλωθεί στα μάτια σου όταν ανέβεις στη Μονή της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας… Ακόμα, θα συναντήσεις το Κάστρο (όπου ντόπιοι προσφέρουν τοπικά λικέρ) και θα μαγευτείς από την ομορφιά του.

5
2. Επισκέψου το λιμάνι της Αιγιάλης!

Το λιμάνι της Αιγιάλης είναι μικρό αλλά πολύ όμορφο και γραφικό. Εκεί θα βρεις διάφορα μαγαζιά αλλά και εστιατόρια που μπορείς να πας αλλά και μια πολύ όμορφη και καθαρή παραλία με λίγο κόσμο, για να απολαύσεις τα μπάνια σου ήρεμα με τους φίλους σου.

Τρεις από τους καλύτερους προορισμούς στο εξωτερικό!

  • ΙΤΑΛΙΑ

1. Επίσκεψη στη Φοντάνα Ντι Τρέβι, Ρώμη

Δείτε την υπέροχη πηγή της Trevi που ολοκληρώθηκε το 1762. Πετάξτε ένα νόμισμα στο σιντριβάνι, για να επιστρέψετε στη Ρώμη, σύμφωνα με την παράδοση. Είναι σίγουρο πως οι φωτογραφίες που θα βγάλετε εκεί θα σας μείνουν για πάντα!

6

2. Palatine Hill και Κολοσσαίο

Το ρωμαϊκό Κολοσσαίο, το τεράστιο αμφιθέατρο της Αρχαίας Ρώμης, χτίστηκε για να γίνονται αγώνες μονομάχων και άγριων ζώων. Σήμερα, είναι από τα πιο δημοφιλή μνημεία της αρχαίας Ρώμης. Σε κοντινή απόσταση, βρίσκονται οι ανασκαφές και το μουσείο στο Palatine, όπου διέμεναν οι Ρωμαίοι αριστοκράτες.

8

[Για τη Ρώμη θα έπρεπε κανονικά να κάνουμε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα για τα αξιοθέατά της, καθώς πρόκειται για μια πόλη που είναι ένα ζωντανό μουσείο στην κυριολεξία! Το μόνο που θα αρκεστούμε τώρα να τονίσουμε, είναι να έχετε μαζί σας άνετα παπούτσια, καθώς σας περιμένει πολύς ποδαρόδρομος! Αρκετοί, βέβαια, που διαθέτουν ένα πιο "φουσκωμένο" πορτοφόλι, παίρνουν μαζί τους ελάχιστα ρούχα και παπούτσια, αλλά φεύγουν με μια βαλίτσα παραπάνω, εφόσον στη Ρώμη υπάρχουν όλοι οι μεγάλοι και διάσημοι οίκοι μόδας, που όπως ξέρετε είναι ιταλικοί!]

  • ΡΟΥΜΑΝΙΑ

1. Καστρο Μπραν (κάστρο του Δράκουλα)

Το κάστρο Μπραν βρίσκεται στο χωριό Μπραν, στην κεντρική Ρουμανία, κοντά στο Μπρασόφ. Είναι γνωστό ως το «Κάστρο του Κόμη Δράκουλα» και λειτουργεί ως μουσείο. Απέχει από το Βουκουρέστι 2,5 ώρες.

2. Αλατωρυχείο Turda!

Ποιος θα ήθελε να ταξιδέψει σε ένα αλατωρυχείο και μάλιστα 120 μέτρα κάτω από την γη; Κι όμως, αυτό που αντικρίζει κανείς, αναπληρώνει όλο τον κόπο! Ο κάθε επισκέπτης ανακαλύπτει στο εσωτερικό του να βρίσκονται διάφορα αμφιθέατρα, λιμνες, γήπεδα, μίνι γκολφ, αίθουσες σπα και πολλά άλλα! Το αλατωρυχείο αναφέρθηκε ως το ομορφότερο υπόγειο μέρος του κόσμου!!!

7

  • ΑΥΣΤΡΙΑ

1. Ανάκτορα Σένμπρουν

Τα ανάκτορα Σένμπρουν αποτελούσαν τη θερινή κατοικία της Δυναστείας των Αψβούργων, της μακροβιότερης ιστορικά ευρωπαϊκής Δυναστείας. Είναι ένα επιβλητικό ανάκτορο με εντυπωσιακούς κήπους! Το ανάκτορο αποτελείται από 1.441 δωμάτια και 139 μαγειρεία. Οι κήποι του έχουν 32 αγάλματα. Τέλος, θα βρείτε το θερμοκήπιο (βοτανικό κήπο) και έναν τεράστιο ζωολογικό κήπο με όλων των ειδών τα ζώα (ο μόνος ευρωπαϊκός ζωολογικός κήπος που μπορείς να δείς panda!).

9

2. Καθεδρικός Ναός Αγίου Στεφάνου

Ο υπέροχος Ναός χτίστηκε περίπου το 1.200 μ.Χ.. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, ο Άγιος Στέφανος υπέστη αρκετές καταστροφές, ανακαινίσεις και μετατροπές, και σήμερα ξεχωρίζει για τη μεγαλοπρεπή του σκέπη με τα 250.000 πλακίδια! Η είσοδος στο ναό δεν απαιτεί εισιτήριο, ωστόσο θα χρειαστεί να πληρώσετε προκειμένου να ανεβείτε στο καμπαναριό και να βγάλετε πανοραμικές φωτογραφίες της Βιέννης!

5 ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ!

1. Ταξίδεψε την πιο «φθηνή στιγμή»!

Για παράδειγμα, μπορείτε να γλιτώσετε χρήματα αποφεύγοντας να πετάξετε σαββατοκύριακο. Επίσης, οι πρωινές πτήσεις είναι φθηνότερες από ό, τι.

2. Διάλεξε το πιο φθηνό αεροδρόμιο!

Πολλές φορές το αεροδρόμιο παίζει ρόλο στην τιμή των αεροπορικών. Επομένως, να επιλέγετε ως τόπο άφιξης/αναχώρησης οποιοδήποτε αεροδρόμιο σε μια πόλη και να συγκρίνετε με ένα μόνο κλικ τις τιμές, ώστε να βρείτε την πιο συμφέρουσα.

3. Κλείσε εισιτήρια και ξενοδοχείο το συντομότερο δυνατόν!

Εάν έχετε αποφασίσει πού και πότε θα ταξιδέψετε αρκετό καιρό πριν, μη χάσετε χρόνο και κλείστε τα εισιτήριά σας. Κλείνοντας, λόγου χάρη, από το καλοκαίρι τις χειμερινές σας διακοπές, θα βρείτε αναμφίβολα πιο χαμηλές τιμές, τόσο για τη μετακίνηση όσο και για τη διαμόνή σας. (Περίπου 4 με 5 μήνες, πριν το ταξίδι, είναι το ιδανικό).

4. Επίλεξε πιο εναλλακτικούς και οικονομικούς προορισμούς!

Εάν ταξιδεύετε φθηνά και έχετε ευελιξία σχετικά με το πού θα ταξιδέψετε, επιλέξτε έναν προορισμό που το ευρώ ως νόμισμα είναι ισχυρό. Υπάρχουν μέρη -τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλον τον πλανήτη- που αξίζουν πολύ περισσότερο από τα πολυδιαφημιζόμενα must των ταξιδιωτικών εταιρειών. Απλά, θέλει λίγο ψάξιμο…

5. Επισκεφτείτε τα δωρεάν αξιοθέατα!

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα, για να δείτε αξιοθέατα. Όλοι οι προορισμοί διαθέτουν πολλά τοπία και μνημεία που μπορείτε να δείτε χωρίς απολύτως κανένα κόστος.

Σας ευχόμαστε ωραία και ευχάριστα ταξίδια και να θυμάστε ότι τα ταξίδια κι οι εκδρομές δεν είναι μόνο για τους πλούσιους! Πάνω απ΄ όλα, καλή παρέα και καλή διάθεση!!!

11

«Το ταξίδι, όπως και η αγάπη, εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα»                                       

Alain de Botton, Ελβετός συγγραφέας

12

1 Σχόλιο

  1. Μοναδικές οι προτάσεις σας Ιωάννα και Χριστίνα! Σε όλα συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό σας και τυχαίνει να έχω επισκεφτεί τα μέρη που αναφέρετε, εκτός της Ρουμανίας! Αλλά μετά το άρθρο σας, μπήκε ήδη στη «λίστα»…

Υποβολή απάντησης