ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ; ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ (Δημιουργία του τμήματος Α΄4)

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Αρχαίας Ιστορίας Α΄ Λυκείου οι μαθήτριες και οι μαθητές του Α΄4 χωρίστηκαν σε τέσσερις (4) ομάδες και κατασκεύασαν μέσα από την ιστοσελίδα CROSSWORD LABS  τέσσερα σταυρόλεξα. Αν θέλετε κι εσείς να δείτε πόσο καλά θυμάστε χρονολογίες, προσωπικότητες, γεγονότα και ιστορικούς ορισμούς που περιλαμβάνονται στη διδακτέα ύλη της Ιστορίας Α΄ τάξης (από την Αρχαία Αίγυπτο μέχρι και τα χρόνια του Ιουστινιανού) δεν έχετε παρά να ανοίξετε τους παρακάτω συνδέσμους και να δοκιμάσετε! Καλή σας επιτυχία!

1. ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ (Δημιουργοί: Ηλέκτρα Ντέμκα, Ευαγγελία Σπυρτούδη, Χαρίκλεια Ντέμο, Ναταλία Νασάι, Βάσω Σιμάκου)

2. ΟΡΙΣΜΟΙ (Δημιουργοί: Βασίλης Μπούρμπουλης, Ευγενία Πολυχρονοπούλου, Ελευθερία Χαντζή, Σταυρούλα Μπακάλου, Λαμπρινή Πέτσα)

3. ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ (Δημιουργοί: Γιώργος Μυλωνακάκης, Χρήστος Μυλωνακάκης, Οδυσσέας Φερεντίνος, Λευτέρης Παπαδόπουλος)

4. ΟΝΟΜΑΤΑ (Δημιουργοί: Νίκος Τσιώτας, Αναστάσης Σισμανόπουλος, Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος, Γιάννης Ξενάκης, Θοδωρής Παπαδέας)

Η Νίκη Της Σαμοθράκης στο Μουσείο του Λούβρου

Η Νίκη Της Σαμοθράκης στο Μουσείο του Λούβρου

ΤΖΑΛΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Περί ΤΖΑΛΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 68 Άρθρα
INGIRUMIMUSNOCTEETCONSUMIMURIGNI

3 Σχόλια

  1. Μία ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα που οργάνωσα με το τμήμα Α΄4 του σχολείου μας. Θεωρώ πως η συνεργασία σε ομάδες για τη δημιουργία των σταυρόλεξων προσέφερε σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές που ασχολήθηκαν ενεργά την ευκαιρία να κάνουν επανάληψη στα κεφάλαια της Ιστορίας, στα οποία σε λίγο -εν όψει προαγωγικών εξετάσεων και Τράπεζας Θεμάτων- θα κληθούν να εξεταστούν. Προσωπικά, ήταν ένα δίωρο που το απόλαυσα αρκετά λόγω και του «ανταγωνισμού» που υπήρχε μεταξύ των ομάδων!!!

Υποβολή απάντησης