ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ-ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ (Εκπαιδευτική επίσκεψη)

Φέτος οργανώσαμε με διάφορα τμήματα της Α΄ και Β΄ τάξης του Λυκείου μας επισκέψεις στον Πύργο Βασιλίσσης που βρίσκεται στο κοντινό πάρκο του σχολείου μας, το Πάρκο Τρίτση. Είχαμε τη δυνατότητα να ξεναγηθούμε από τους υπευθύνους του Πύργου τόσο τους εξωτερικούς χώρους, που περιλαμβάνουν κτήματα με αμπέλια, κήπους, στάβλους με άλογα και αποθήκες, όσο και στο εσωτερικό του Πύργου, κάνοντας ένα νοητό ταξίδι στο παρελθόν του νεοσύστατου ελληνικού βασιλείου την εποχή του Όθωνος και της Αμαλίας. Μάθαμε πολλά από την ξεναγό μας για την παλαιότερη ιστορία του Πύργου της βασιλίσσης Αμαλίας αλλά και για τη σημερινή του λειτουργία, ενώ ταυτόχρονα επισκεφθήκαμε τους αμπελώνες και το οινοποιείο που παράγει και παρασκευάζει βιολογικό κρασί, αρίστης ποιότητας! (Μάλιστα, έτυχε να αγοράσω από το πωλητήριο ένα μπουκάλι Ερυθρού Ξηρού Οίνου με την επωνυμία «Επτάλοφος» το οποίο θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα στους λάτρεις του γευστικού και ποιοτικού κρασιού!)

Παρακάτω θα δείτε ορισμένες φωτογραφίες που τράβηξε ο μαθητής Θοδωρής Παπαδέας και θέλαμε να τις μοιραστούμε στο περιοδικό μας.

1

2

3

4

5

6

7

21

Και τώρα, ας μπούμε και μέσα, αφού βέβαια βγάλουμε τα παπούτσια μας…

9

10

12

13

14

15

16

17

18

19

20

Την επίσκεψη στον Πύργο Βασιλίσσης, που συνοδεύεται από μια άρτια ξενάγηση, θα σας τη συστήναμε ανεπιφύλακτα! Καλό είναι να έχετε βέβαια αρκετό ελεύθερο χρόνο για να κάνετε έπειτα και τη βόλτα σας στο υπέροχο και μοναδικό για το αστικό μας περιβάλλον Πάρκο Τρίτση, που περιλαμβάνει λίμνες, υπέροχα δέντρα και φυτά πολλών ειδών, ωδικά και εξωτικά πτηνά, όπως παπαγαλάκια, και πολλούς χώρους που μπορείτε να περπατήσετε και να απολαύσετε τη φύση αλλά και τον καφέ σας!

8

21

ΤΖΑΛΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Περί ΤΖΑΛΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 83 Άρθρα
INGIRUMIMUSNOCTEETCONSUMIMURIGNI

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης