ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ… DELIVERY (Ηλίας Βασιλάκης και Σίμος Καρακούσης)

Οι περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας όταν ξεμένουν από φαγητό, παρόλο που έχουν τα απαραίτητα υλικά στο σπίτι τους για την παρασκευή ενός αξιοπρεπούς γεύματος, επιλέγουν για τους δικούς τους λόγους να παραγγείλουν απ΄ έξω ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, καταφέρνοντας έτσι να θετούν σε κίνδυνο χιλιάδες εργαζόμενους στον χώρο του delivery, καθώς όταν βρέχει ή χιονίζει η πιθανότητα της πτώσης ενός διανομέα είναι αρκετά αυξημένη και αν συμβεί, μπορεί να επιφέρει μέχρι και σοβαρούς τραυματισμούς. Η έλλειψη ενσυναίσθησης κι η αδιαφορία που επιδεικνύουν πολλοί άνθρωποι για οποιονδήποτε άλλον -πέρα από τον εαυτό τους και την καλοπέρασή τους στη θαλπωρή του σπιτιού- πολύ συχνά οδηγεί σε ατυχήματα, ιδίως στους διανομείς τροφίμων με μηχανάκι.

1α

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο νεαρός στο παρακάτω βίντεο, που για να παραδώσει μια μικρή παραγγελία, έπεσε από τη μοτοσικλέτα του όχι μία ή δύο, αλλά πέντε φορές! Ευτυχώς, όμως, δεν τραυματίστηκε και είδε την κατάσταση με άλλο μάτι. Επειδή, ωστόσο, κάποια παρόμοια πτώση θα μπορούσε να επιφέρει επικίνδυνα τραύματα, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως δεν πρέπει να παραγγέλνουμε όταν έξω γίνεται «χαλασμός κόσμου» και να προσπαθούμε να φτιάξουμε κάτι μόνοι μας στο σπίτι, έστω και για μια φορά!

Οι πτώσεις του διανομέα Παναγιώτη στο TikTok κι η συνέντευξή του σε κανάλι για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο:

delivery

1 Σχόλιο

  1. Θα έπρεπε με το που καλεί κάποιος τέτοιες μέρες για delivery, να βγαίνει μαγνητοφωνημένο μήνυμα που να λέει: «Φτιάξε μόνος σου φαγητό, βρε αναίσθητε, και μετά πάρε το μηχανάκι κι έλα να μου φέρεις, για να δοκιμάσω αν το πέτυχες!»…

Υποβολή απάντησης