MICHAEL JACKSON-Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΤΗΣ ΠΟΠ. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ; (Ιζαμπέλα Οκιάνα)

MICHAEL JACKSON-Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΤΗΣ ΠΟΠ

Όλοι ξέρουμε τον θρύλο της pop. Κάποιοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Όλοι έχουμε ακούσει τουλάχιστον ένα τραγούδι του και γνωρίζουμε λίγα πράγματα γι΄ αυτόν. Συνήθως αυτά τα πράγματα σχετίζονται με τον θάνατό του (αλλά κι εκεί μόνο πώς και πότε πέθανε) ενώ πλανάται και το ερώτημα μήπως είναι ακόμη ζωντανός κι έχει σκηνοθετήσει τον θάνατό του… Πολλοί ισχυρίζονται ότι διαθέτουν και αποδείξεις! Σήμερα θα μιλήσουμε για τον θάνατό του και θα «ξεθάψουμε» λεπτομέρειες που πολλοί δεν γνωρίζουν.

bfb1cf4188f5b56fd2d1a129dd9b70c3

Καταρχάς, ας ξεκινήσουμε με τα στοιχειώδη για τους μη ειδήμονες. Ο Michael Jackson ήταν αφροαμερικανός τραγουδιστής, στιχουργός, χορευτής, παραγωγός και συνθέτης. Γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1958 στις ΗΠΑ και απεβίωσε σε ηλικία 50 ετών στις 25 Ιουνίου 2009 λόγω «καρδιακής ανακοπής» από υπερβολική δόση προποφόλης. Μεγάλωσε σε φτωχή οικογένεια με τα υπόλοιπα αδέρφια του. Στην αρχή ήταν μέλος στη μπάντα THE JACKSON 5 μαζί με τα τέσσερα αδέρφια του και μετά συνέχισε σόλο καριέρα. Κέρδισε 13 βραβεία Grammy και θεωρήθηκε ο Βασιλιάς της Pop πουλώντας εκατομμύρια δίσκους ακόμη και μετά θάνατον. Τα πιο γνωστά και δημοφιλή τραγούδια του είναι:

Billie Jean- 1982

Smooth criminal- 2001

Bad- 1987

Beat it- 1982

They don΄t care about us- 1995

Earth song- 1982

Black or white- 1991

Thriller- 1995

a061e44f9f0a5ab912886c47f5f37e50

Επιστρέφοντας στο κύριο θέμα του παρόντος άρθρου, ας πάμε να δούμε ακριβώς τι έγινε την ημέρα του θανάτου του.

Όπως είπαμε και προηγουμένως, ο Michael πέθανε από καρδιακή ανακοπή που προκλήθηκε από την υπερβολική δόση προποφόλης. Αυτό όμως που κάποιοι δεν γνωρίζουν ήταν πως τη δόση αυτή τού τη χορήγησε ο ίδιος ο προσωπικός γιατρός του, Conrad Murray. Αυτή η λεπτομέρεια είναι πολύ σημαντική και πρέπει να την έχουμε στο νου μας. Αργότερα η αστυνομία θεώρησε τον θάνατό του ως ανθρωποκτονία και ο Murray μπήκε στη φυλακή με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια τον Νοέμβριο του 2011.

Βέβαια, ο γνωστός ποπ σταρ αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας πολύ πριν τον θάνατό του – σχεδόν 20 χρόνια πριν. Μερικά από αυτά ήταν: διατροφική διαταραχή, στρες, αϋπνία, εξάρτηση σε συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Μία μέρα πριν

Ο M. Jackson είναι πολύ απασχολημένος με τις πρόβες, για να κάνει την «επιστροφή» του στις συναυλίες. Η πίεση είναι έντονη και ο τραγουδιστής παραπονιέται τελευταία ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί. Το Associated Press περιέγραψε αργότερα αυτές τις ώρες:

Η πρόβα ολοκληρώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα, το βράδυ της Τετάρτης, με το τραγούδι «Earth Song». Ο τραγουδιστής αγκάλιασε τους χορευτές του, ευχαρίστησε όλη την ομάδα κι ευχήθηκε καλό βράδυ. «Ο Θεός να σας ευλογεί» τους είπε πριν φύγει.

Ο Michael επέστρεψε στο Carolwood Drive, σταματώντας για λίγο στη μεταλλική πύλη του, για να χαιρετήσει μια μικρή ομάδα θαυμαστών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του.

Το προσωπικό ασφαλείας του Τζάκσον τον συνόδευσε στο σπίτι μέχρι τις αρχές της σκάλας. Κανείς, εκτός τον Murray και τα παιδιά του τραγουδιστή, δεν επιτρεπόταν να ανέβει στον επάνω όροφο.

Λίγο μετά την άφιξη του Τζάκσον στο σπίτι, άρχισε να παραπονιέται για κούραση και ότι χρειαζόταν ύπνο, αλλά είχε αϋπνίες…

Το πρωί της 25 Ιουνίου

Ο Murray χορήγησε στον MJ μια σειρά από φάρμακα τις πρωινές ώρες, προκειμένου να μπορέσει να κοιμηθεί.

Το ίδιο απόγευμα 

Ο Murray είδε πως ο Jackson σταμάτησε να ανταποκρίνεται και να αναπνέει, αν και ισχυρίστηκε ότι είχε ακόμα αδύναμο σφυγμό. Ο ίδιος προσπάθησε να επαναφέρει τον Τζάκσον, αν και κάποιοι αμφισβήτησαν την τεχνική του CPR και το γεγονός ότι επέλεξε να το κάνει σε ένα μαλακό κρεβάτι αντί σε μια σκληρή επιφάνεια.

Προέκυψαν επίσης ερωτήματα σχετικά με τον χρόνο που χρειάστηκε ο Murray για να λάβει βοήθεια. Βέβαια, δεν υπήρχε σταθερό τηλέφωνο στην κατοικία και ο γιατρός δήλωσε ότι δεν ήξερε τη διεύθυνση αρκετά καλά, ώστε να καλέσει το 911 μέσω κινητού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να περάσουν 30 λεπτά προτού η ασφάλεια στο ακίνητο του North Carolwood Drive να κάνει τελικά την κλήση στο νοσοκομείο.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πραγματοποίησαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση εκεί για 42 λεπτά, πριν μεταφέρουν εσπευσμένα τον Τζάκσον στο νοσοκομείο. Εκεί, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προσπάθησαν να επαναφέρουν τον Τζάκσον. Πέρασε πάνω από μία ώρα χωρίς αποτέλεσμα και σημάδια ζωής. Έτσι, ο Βασιλιάς της Ποπ ανακοινώθηκε κι επίσημα νεκρός. Συγκεκριμένα, ο τραγουδιστής απεβίωσε στις 14:26 το απόγευμα της 25ης Ιουνίου 2009 στο ιατρικό κέντρο Ronald Reagan UCLA.

Αυτοψία και μεταγενέστερη έρευνα

Ο ιατροδικαστής της κομητείας του Λος Άντζελες διαπίστωσε ότι ο θάνατος του Τζάκσον ήταν ανθρωποκτονία, ως αποτέλεσμα συνδυασμένης δηλητηρίασης από ναρκωτικά.

Η τοξικολογική έρευνα έδειξε ότι το φάρμακο που βρέθηκε σε μεγαλύτερο ποσοστό στο αίμα ήταν η προποφόλη, ένα αναισθητικό που σχετίζεται με καρδιακή ανακοπή. Ωστόσο, βρέθηκαν κι άλλες ουσίες (λιδοκαΐνη, εφεδρίνη και λοραζεπάμη) στο σώμα του Jackson.

Μετά τον θάνατό του, η αστυνομία βρήκε ναρκωτικά στο σπίτι του, συμπεριλαμβανομένων κάποιων με ψεύτικα ονόματα.

Δηλώσεις έγιναν επίσης από μέλη της οικογένειας, πρώην γιατρούς και συνεργάτες, που εξέφρασαν ανησυχία για το βάρος του Michael και τη συνεχή χρήση συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Η διαπίστωση ότι ο Τζάκσον πέθανε από υπερβολική δόση προποφόλης οδήγησε στο να κατηγορηθεί ο Κόνραντ Μάρεϊ  για ανθρωποκτονία από αμέλεια στις 8 Φεβρουαρίου 2010.

Ο γιατρός καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για τον ρόλο που έπαιξε στο θάνατο του Jackson. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος μετά από δύο χρόνια λόγω καλής συμπεριφοράς. Βέβαια, η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του γιατρού στην Καλιφόρνια παραμένει σε αναστολή.

Η ανακοίνωση του θανάτου του τραγουδιστή στεναχώρησε πολλούς θαυμαστές του, που άρχισαν να συγκεντρώνονται μπροστά από το σπίτι του στην Καλιφόρνια και το πατρικό του στο Garry, Indiana.

Θεωρίες σχετικά με τον θάνατό του

Οι άνθρωποι που πιστεύουν πως ο Jackson ακόμη ζει, γνωστοί ως «οι πιστοί», ισχυρίζονται εδώ και καιρό ότι ο τραγουδιστής είναι ακόμα ζωντανός, έχοντας προσποιηθεί τον θάνατο του.

Στις αρχές του 2017, ο επενδυτικός τραπεζίτης David Dunn πήρε θέση στο Φορολογικό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Λος Άντζελες και είπε ότι ο Jackson ήταν «στο χείλος» της χρεοκοπίας, πριν από τον θάνατό του – τροφοδοτώντας θεωρίες ότι ο θρύλος της ποπ μπορεί απλώς να άλλαξε την ταυτότητά του, για να ξεφύγει από τα οικονομικά του προβλήματα.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο κομμωτής του Χόλιγουντ Steve Erhardt, ο οποίος ήταν στενός φίλος του Jackson, ισχυρίστηκε ότι είχε πληροφορίες για τον σταρ που «ούτε η οικογένειά του δεν ξέρει». Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κομμωτής έγραψε: «Μια συμβουλή για τους πιστούς, τους πιστούς του Michael Jackson. Το ακούσατε πρώτα εδώ. Και σε μερικούς μήνες, ή το αργότερο στο τέλος του έτους, θα λάβετε πολύ καλά νέα. Είναι σχεδόν απίστευτο. Και ούτε η ίδια η οικογένεια δεν ξέρει… αλλά εγώ το ξέρω».

Έκτοτε δεν υπήρξαν άλλα νέα από τον Erhardt, αλλά οι πιστοί επιμένουν ότι ο Jackson απλώς να αποφάσισε να παραμείνει κρυμμένος και να μην εμφανιστεί τελικά…

Ακολουθούν τέσσερις ακόμη θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τον θάνατο του βασιλιά της pop.

  • Η κόρη του Jackson πιστεύει ακράδαντα ότι δολοφονήθηκε:

Το 2017, η Paris Jackson είπε στο περιοδικό Rolling Stone ότι ήταν πεπεισμένη ότι ο πατέρας της είχε δολοφονηθεί.

«Όλα τα στοιχεία οδηγούν εκεί. Ακούγεται βλακώδες, αλλά όλοι οι πραγματικοί θαυμαστές και όλοι στην οικογένεια το γνωρίζουν. Ήταν στημένο. Ήταν βλακεία.» είπε.

Ορισμένοι στο διαδίκτυο αναρωτήθηκαν εάν μιλούσε για κάποια ομάδα, όπως οι Illuminati.

  • Η διαθήκη του Τζάκσον δεν υπογράφηκε από αυτόν:

Το 2012, πέντε από τα αδέρφια και τις αδερφές του τραγουδιστή – Janet, Rebbie, Randy, Tito και Jermaine – υπέγραψαν μια επιστολή προς τους εκτελεστές της περιουσίας του Jackson, John Branca και John McClain, κατηγορώντας τους για απάτη, πλαστογραφία, εκμετάλλευση και κακοποίηση. Η επιστολή δημοσιεύτηκε στο gossip site «Celebuzz».

Τα αδέρφια του ισχυρίστηκαν ότι δεν ήταν στο Λος Άντζελες την ημέρα της ημερομηνίας της καταγραφής της διαθήκης του, στις 7 Ιουλίου 2002, και επομένως δεν θα μπορούσε να την υπογράψει. Ισχυρίστηκαν επίσης ότι ο Jackson είπε ότι περιφρονούσε τον Branca και τον McClain και δεν ήθελε να έχουν καμία σχέση με τη ζωή του.

Οι εκπρόσωποι της περιουσίας του απάντησαν: «Λυπούμαστε που οι ψευδείς και συκοφαντικές κατηγορίες που βασίζονται σε μπαγιάτικες θεωρίες συνωμοσίας στο Διαδίκτυο διατυπώνονται τώρα από ορισμένα μέλη της οικογένειας του Michael, τα οποία επέλεξε να αφήσει χωρίς τη θέλησή του».

  • Ο Jackson σκοτώθηκε για τον μουσικό του κατάλογο:

Η La Toya Jackson έχει επανειλημμένα πει ότι υπήρχε μια συνωμοσία για να σκοτωθεί ο αδελφός της και ότι ο ίδιος ήξερε ότι θα πέθαινε. Αυτός συνέχεια της έλεγε: «La Toya, θα με δολοφονήσουν για τον κατάλογο των μουσικών εκδόσεων μου και την περιουσία μου».

Πέρυσι η Sun ανέφερε την ύπαρξη ενός σημειώματος που φέρεται να έγραψε ο Jackson λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό του, το οποίο φαίνεται να υποστηρίζει αυτή τη θεωρία. Το σημείωμα έγραφε: «Προσπαθούν να με δολοφονήσουν». Ο Michael συνέχισε λέγοντας πως  «φοβόταν για τη ζωή του» και «το σύστημα θέλει να με σκοτώσει για τον κατάλογό μου», σύμφωνα με την εφημερίδα.

  • Ο Jackson αυτοκτόνησε με ναρκωτικά:

Στις 28 Αυγούστου 2009, ο ιατροδικαστής της κομητείας του Λος Άντζελες έκανε μια επίσημη δήλωση χαρακτηρίζοντας τον θάνατο του τραγουδιστή ως ανθρωποκτονία. Ο ιατροδικαστής δήλωσε ότι πέθανε από τον συνδυασμό φαρμάκων στο σώμα του, συμπεριλαμβανομένης της αναισθητικής προποφόλης που του έδινε ο προσωπικός γιατρός του για να θεραπεύσει προβλήματα αϋπνίας επί δύο μήνες πριν από το θάνατό του. Ο Marrey τελικά κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια το 2011 και καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση.

Πριν από τη δίκη του, ο δικηγόρος του ισχυρίστηκε ότι ο τραγουδιστής «έλαβε απεγνωσμένα μέτρα» λόγω της επιδείνωσης των οικονομικών του. Ωστόσο, ο δικαστής απέρριψε το αίτημά του για τα οικονομικά αρχεία του MJ.

Γενικά, από όλα αυτά συμπεραίνουμε πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όπως φαίνονται και θα παραμείνουν για πάντα ερωτηματικά για το μυστήριο του θανάτου του Michael. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μάθουμε ποτέ όλη την αλήθεια…

ΠΗΓΕΣ

https://www.theweek.co.uk/96125/michael-jackson-alive-five-conspiracy-theories-about-his-death

https://www.latimes.com/local/lanow/la-me-michael-jackson-death-anniversary-20190625-story.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Jackson

https://www.musicinminnesota.com/the-death-of-a-superstar-how-exactly-did-michael-jackson-die/

 

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης