Επιμορφωτικό Σεμινάριο του προγράμματος Erasmus+ Greenopolis

 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, στα πλαίσια της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ Greenopolis, οργάνωσε Επιμορφωτικό Σεμινάριο στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ Greenopolis  που ξεκίνησε τη  Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου συμμετέχει στο  διεθνές πρόγραμμα Erasmus+ KA201 «GREENOPOLIS – INTERACTIVE EBOOK ON SUSTAINABLE DEVELOPMENT«, το οποίο έχει εγκριθεί στην Πολωνία (PROJECT NUMBER 2019-1-PL01-KA201-064753). Στο διεθνές αυτό πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά έξι φορείς από 4 διαφορετικές χώρες (Κροατία, Πορτογαλία, Πολωνία, Ελλάδα) και εκπαιδευτικοί από τις χώρες αυτές. Συντονίζεται από το Szkoła Podstawowa im. ks. Jana Twardowskiego w Nowej Wsi Nowa Wies και συμμετέχουν, από την Ελλάδα,  το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, από την Πορτογαλία οι ADVANCIS και BOON που ειδικεύονται στην παραγωγή ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού, από την Πολωνία το Szkola Podstawowa (Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο που βρίσκεται στο κέντρο του Nova Wies ) και το Center of Education and Entrepreneurship Support, ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην οργανωτική υποστήριξη  εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, από την Κροατία το Dječji vrtić «Radost, βρεφονηπιακός σταθμός και νηπιαγωγείο.

Το Σχέδιο της Στρατηγικής Σύμπραξης στον Τομέα της Εκπαίδευσης έχει στόχο την ανάπτυξη καινοτόμου παιδαγωγικής που χρησιμοποιεί ως εργαλείο το διαδραστικό ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) για την προώθηση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη σε παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών, αυξάνοντας το ενδιαφέρον τους μέσω του παιχνιδιού. Στα πλαίσια του Σχεδίου δημιουργείται ένα εκπαιδευτικό διαδραστικό ηλεκτρονικό βιβλίο για να αξιοποιηθεί σε περιβάλλοντα τυπικής, μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης. Παράλληλα έχει δημιουργηθεί Οδηγός Εκπαιδευτικού του ηλεκτρονικού βιβλίου και Παράλληλων Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων, έτσι ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί παιδαγωγικά από τους εκπαιδευτικούς. Παρουσιάσεις και εκπαίδευση πάνω στη χρήση του ηλεκτρονικού βιβλίου, θα γίνουν σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν, σε εκπαιδευτικούς, στο Πόρτο της Πορτογαλίας, στο Νόβα Βίες της Πολωνίας, στην Κροατία και επιπλέον πιλοτική εκπαίδευση για όλους στα Χανιά στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Βάμου στον Κεφαλά Αποκορώνου στις 10 το πρωί, με καλωσόρισμα των συμμετεχόντων από Πολωνία, Κροατία, Πορτογαλία και Ελλάδα. Ακολούθησαν εισηγήσεις για την Εκπαίδευση για την Αειφορία στην Προσχολική Αγωγή στην Ελλάδα, την Πολωνία, την Κροατία και την Πορτογαλία και παρουσιάστηκαν το ηλεκτρονικό βιβλίο που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ Greenopolis και ο Οδηγός εκπαιδευτικού με προτάσεις εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων παράλληλα με τη χρήση του βιβλίου. Τις επόμενες ημέρες έγιναν υπαίθρια εργαστήρια και δραστηριότητες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δημοτικό Κήπο Χανίων (ανακύκλωση χαρτιού, δημιουργία κηραλοιφής με ελαιόλαδο και κερί μέλισσας, κατασκευή φιγούρας Καραγκιόζη, κατασκευή πάνινης τσάντας από παλιό μπλουζάκι), στην Παλιά Πόλη των Χανίων (το υπαίθριο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Βάμου για την Παλιά Πόλη των Χανίων) και στο τέλος έγινε συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Erasmus+.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης