Erasmus+ KA2 “Greenopolis” – Διαδραστικό ηλεκτρονικό βιβλίο για την αειφόρο ανάπτυξη με οδηγό εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Για παιδιά 3-6 ετών

logo

Greenopolis facebook page
Greenopolis ιστοσελίδα

Στο διεθνές πρόγραμμα “Greenopolis – Πράσινη Πόλη” συμμετέχουν συνολικά έξι φορείς από τέσσερις διαφορετικές χώρες (Πολωνία, Ελλάδα, Πορτογαλία και Κροατία). Συντονίζεται από το Szkoła Podstawowa im. ks. Jana Twardowskiego w Nowej Wsi Nowa Wies (Δημοτικό Σχολείο στην Πολωνία) και συμμετέχουν, το Centrum Wspierania μια ΜΚΟ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα από την Πολωνία, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου από την Ελλάδα, οι εταιρείες ADVANCIS και BOON από την Πορτογαλία που ειδικεύονται στην παραγωγή ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού, και το DV Radost (Νηπιαγωγείο στην Κροατία).

Το Σχέδιο της Στρατηγικής Σύμπραξης στον Τομέα της Εκπαίδευσης έχει στόχο την ανάπτυξη καινοτόμου παιδαγωγικής που χρησιμοποιεί ως εργαλείο το διαδραστικό ηλεκτρονικό βιβλίο για την προώθηση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη σε παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών, αυξάνοντας το ενδιαφέρον τους παράλληλα για τις Φυσικές Επιστήμες. Στα πλαίσια του Σχεδίου θα δημιουργηθεί ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό ηλεκτρονικό βιβλίο, για να αξιοποιηθεί σε περιβάλλοντα τυπικής, μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης. Παράλληλα θα δημιουργηθεί Οδηγός Παράλληλων Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων (Facilitator’s Guide), έτσι ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί παιδαγωγικά από τους εκπαιδευτικούς. Παρουσιάσεις του ηλεκτρονικού βιβλίου καθώς και του Οδηγού Παράλληλων Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων, όταν θα είναι έτοιμα, θα γίνουν σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης