FastRunner Robot, τρέχει πιο γρήγορα από εσένα

Το FastRunner robot είναι κάτι πολύ διαφορετικό από ό,τι έχετε δει μέχρι σήμερα. Κατασκευασμένο από το Florida Institute for Human & Machine Cognition και μερικά ακόμα έξυπνα τυπάκια στο MIT, το FastRunner robot μπορεί να φτάσει την εκπληκτική ταχύτητα των 35Km/h σε μόλις 6 δευτερόλεπτα και να διατηρήσει την ισορροπία του ακόμα και όταν το έδαφος αλλάζει σε ανηφόρα και κατηφόρα ή χάνει την επίπεδη επιφάνεια του. Φυσικά πίσω από το FastRunner robot βρίσκεται το DARPA (Maximum Mobility and Manipulation (M3) program) και χρηματοδότηση που κάποια στιγμή χρησιμοποιηθεί στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ αλλά αυτό δεν έχει απολύτως καμία σημασία.

Με το hardware να είναι έτοιμο κατά 70% το FastRunner robot μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο όσο και φονικό σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και εκεί που δεν μπορεί ή δεν αντέχει να φτάσει άνθρωπος.

Τα καλά νέα για το FastRunner robot δεν τελειώνουν εδώ. Αν θέλετε να δείτε από κοντά τι ακριβώς ετοιμάζεται και πως σκέφτονται οι μηχανικοί για το FastRunner robot μπορείτε να κατεβάσετε τον κώδικα του simulation. “One of the important aspects of this project is to release an open source simulation of the FastRunner”.

 ΠΗΓΗ: http://www.pestaola.gr

ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ    ΑΛΙΚΗ ΓΚΙΚΑ

Σχολιάστε

Top