ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ

to-kapnisma-skotwnei-01

Δυστυχώς στις μέρες μας όλο και περισσότερα παιδιά και νέοι ξεκινούν μία πολλή επίκινδυνη για την υγεία και την ζωή τους συνήθεια: το κάπνισμα. Μετά απο έρευνες που διεξήχθησαν στην Ελλάδα οι επιστήμονες συμπεραναν ότι τουλάχιστον τα 2/5 των νέων καπνίζουν.

Τα παιδιά αυτά ξεκίνησαν το κάπνισμα όχι από μόνα τους αλλά επειδή δέχθηκαν εξωτερικά αλλά και εσωτερικά ερεθίσματα από τους γονείς τους, τους συγγενείς τους, αλλά κυρίως από τους φίλους τους. Χωρίς να γνωρίζουν τις επιπτώσεις που θα επιφέρει το κάπνισμα στον οργανισμό τους το θεωρούν κάτι αστείο.

Αν ήξεραν όμως ότι κάθε τσιγάρο μειώνει το χρόνο ζωής τους κατα πέντε λεπτά… ότι έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν καρκίνο απο ένα φυσιολογικό άτομο… ότι κάποιες ουσίες που περιεχεί το τσιγαρό όπως η νικοτίνη ή η πίσσα τους προκαλούν πολύ σοβαρές ασθένειες στους πνευμονές τους και τους δυσκολεύει στην αναπνοή… τότε θα ξεκινούσαν το κάπνισμα;

Το τσιγάρο είναι ένας εχθρός ο οποίος δεν θέλει τίποτα περισσότερο από το να μας καταστρέψει την δική μας ζωή αλλά και την ζωή των ανθρώπων που μας περιβάλλουν. Έτσι πρέπει πάντα να είμαστε συνετοί και να έχουμε ένα κριτήριο για τις επιλογές που θα παιρνουμε γιατί κάποιες από αυτές μπορεί να αποβούν μοιραίες.

Τέλος, αν οι νέοι ευαισθητοποιηθούν και ενημερωθούν για τους κινδύνους που επιφυλάσσει το κάπνισμα η καθημερινότητα όλων μας θα αλλάξει και θα εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις ακόλουθες γενιές.

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΠΟ ΤΑ «ΚΛΟΥΒΙΑ ΑΥΓΑ»

 

Σχολιάστε

Top